"Bilimsel bilgi kültürel miras olarak aktarılıyor";

"Bilimsel bilgi kültürel miras olarak aktarılıyor"

II. Uluslarası Sosyal Bilimler Kongresi'ne katılan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, "Bu etkinlikler, bilimsel bilginin kültürel miras olarak aktarılmasına yardımcı olur ve farklı kültürlerden gelen bilim insanlarını bir araya getirerek kültürel çeşitliliği teşvik eder" dedi....

Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Bitlis Eren Üniveristesi ev sahipliğinde düzenlenen II. Uluslarası Sosyal Bilimler Kongresi açılış programına katıldı. Kongrenin ilk oturumu Bitlis Eren Üniversitesi Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

"BİLİMSEL İLERLEMEYE KATKI SAĞLAR"

Açılışta konuşan Vali Karaömeroğlu, "Bu etkinlikler, bilimsel bilginin kültürel miras olarak aktarılmasına yardımcı olur ve farklı kültürlerden gelen bilim insanlarını bir araya getirerek kültürel çeşitliliği teşvik eder. Aynı zamanda bilgi paylaşımı yaparken yeni bilgilerin de üretilmesine imkân tanır ve böylece bilimsel gelişmenin sürekliliği sağlanmış olur. Kongremizin başarıyla geçmesini ve ülkemizdeki bilimsel ilerlemeye katkı sağlamasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum