Hasat edilen Adana karpuzunun tadına baktı;

Hasat edilen Adana karpuzunun tadına baktı

Türkiye'nin önemli karpuz üretim merkezlerinden Adana'da, sezonun ilk turfanda karpuz hasadı yapıldı. Hasada katılan Vali Yavuz Selim Köşger, mis gibi kokak karpuzun tadına bakıp, tam not verdi....

Çiftçilerin emeğiyle yoğrulan Çukurova toprakları, coğrafi işaretli ürün karpuzla şenlendi.  Türkiye'nin önemli karpuz üretim merkezlerinden Adana'da yılın ilk karpuz hasadı yapıldı. Hasada katılan Vali Yavuz Selim Köşger, karpuzu keserek tadına baktı ve çiftçilere hayırlı bir sezon diledi.

"KARPUZ KONUSUNDA MARKA BİR ŞEHİR"

Açıklama yapan Vali Köşger, "Mevsimin daha sıcak seyretmesi sebebiyle hasat normalden erken yapıldı. Türkiye'deki karpuzun 5'te 1'i Adana'da üretiliyor. Adana karpuzu coğrafi tescilli. Adana, karpuz konusunda marka olmuş bir şehir. Biraz önce tadımını yaptık, çok lezzetli, aroması iyi. Kendine özgü tadıyla Adana karpuzu Türkiye'de farklı bir şöhret elde etmiş durumda. Bu sezon da Adana karpuzumuzun daha önceden kazandığı şöhreti devam ettirerek bereketli bir sezon geçireceğimizi tahmin ediyorum. Ayrıca karpuzun olgunlaşmadan tezgaha çıkmasını engellemek üzere denetimler sürecek" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum