Valiler yayla şenliğine katıldı;

Valiler yayla şenliğine katıldı

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Acısu Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı Şenliği'ne katıldı....

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde yaz aylarının başlaması ile yörede yaygın olarak düzenlenen yayla şenliklerden olan Acısu Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı Şenliği yapıldı. Şenliğe Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Şalpazarı Kaymakamı Semih Memiş, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

VALİDEN TEŞEKKÜR

Vali Aziz Yıldırım, şenliklerin; yörenin kültürel ve yöresel boyutlarının ön plana çıkarılması amacıyla düzenlendiğini ifade ederek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Yöresel sanatçıların yer aldığı ve sabahın erken saatlerinde dolmaya başlayan şenlik, alanın girişinde temsili yayla göçünün canlandırılmasıyla başladı.


 İNEKLERİ SÜSLEDİLER

Yaylaya çıkan ineklerin gelin gibi süslenmesi ve yöresel sanatçıların horon halkası eşliğinde alana doğru ilerlemesiyle başlayan şenlik akşam saatlerinde sona erdi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum