"Müzeler tarihin yaşayan tanıklarıdır";

"Müzeler tarihin yaşayan tanıklarıdır"

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, "Müzeler; sanat, bilim, tarih ve kültürle ilgili eserlerin korunup sergilendiği, tanıtıldığı ve gelecek kuşaklara aktarıldığı ve geçmişle aramıza köprüler kuran, bizleri tarihte yolculuğa çıkaran, tarihin yaşayan tanıklarıdır" dedi....

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü vesilesiyle düzenlenen etkinliklerin açılışına katıldı. Vali Dallı, açılışın ardından etkinlikte sergilenen ürünleri inceledi.

"ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENİYOR"

Vali Dallı, "Müzeler; sanat, bilim, tarih ve kültürle ilgili eserlerin korunup sergilendiği, tanıtıldığı ve gelecek kuşaklara aktarıldığı ve geçmişle aramıza köprüler kuran, bizleri tarihte yolculuğa çıkaran, tarihin yaşayan tanıklarıdır. Binlerce yıllık tarihi ile muhteşem bir kültürel varlığa ev sahipliği yapan ülkemizde, tarihi aydınlatan ve geçmişle gelecek arasında köprü kuran birçok müze bulunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, Müzeler Günü’nün, tüm vatandaşlarımızın, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkma bilincinin gelişimine katkı sunmasını umut ediyor, tarih ve kültür mirasımızın korunması konusunda önemli görevler üstlenen akademisyenlerimiz ve müze çalışanlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Müzeler Günü'nü kutluyor, sanata, tarihe ve kültüre kıymet verenlere esenlikler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum