Kütahya'ya 7 milyarlık yatırım bütçesi geldi;

Kütahya'ya 7 milyarlık yatırım bütçesi geldi

Kütahya Valisi Musa Işın, "Devletimiz büyük bir depreme rağmen ilimize bu yıl içerisinde 7 milyar 800 milyon TL yatırım meblağı ayırdı. Bunun içerisinde sosyal yardımlar yok" dedi....

Kütahya Valisi Musa Işın, Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Germiyan Kampüsü Spor Merkezi ve Resim Sergisi Açılış Töreni'ne katıldı. Açılış töreninde konuşan Vali Işın, halı sahanın ve spor merkezlerinin öğrencilerin kullanımına sunulmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, hayırlı olması temennisinde bulundu. 

"GÜZEL SOSYAL TESİSLER YAPILDI"

Halı saha ve spor merkezlerinin önemine değinen Vali Işın, "Öğrencilerimizin sadece zamanlarını eğitimle geçirmenin ötesinde, sağlıklı bir ortamda spor yaparak hayatlarını sürdürebilmelerini arzu ediyoruz. İlimizde bu manada güzel sosyal tesisler var. Kampüs içerisinde öğrencilerimizin bu tesislerden faydalanacak olması sevindirici. Geçen yıl temel atılan binanın fiziki gerçekleşmesi yüzde 25'e ulaştı, tıp fakültesi ve diş sağlığının da kampüse taşınmasıyla birlikte kampüsün işlevi tamamlayacak. Dumlupınar Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi, marka müesseseler haline geldi ve akademisyenler büyük bir fedakarlıkla eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Üniversitelerimizin ikisi de çok namütenahi mahiyete sahip olan üniversitelerimizdir. Akademisyenlerimiz büyük bir fedakarlıkla bu eğitim faaliyetlerini sürdürmektedirler. Her iki üniversitemiz de kendi sahasında önemli bir fonksiyona sahip ve artık marka müesseseler olmuş vaziyetteler. Bu vesileyle ben her iki rektörümüze de akademisyenlerimize de teşekkür ediyorum, kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.


"HERHANGİ OLUMSUZ BİR ŞEY YAŞANMADI”

Üniversitelerdeki huzur ortamının devam edeceğinin altını çizen Vali Işın, “60 binin üzerinde öğrencimiz olmasına rağmen bugüne kadar herhangi olumsuz bir şey yaşanmadı. Bu da hocalarımızın, üniversite yönetimlerinin başarılı gayretleri neticesinde elde edilmiş bir sonuçtur. Bu manada da kendilerini tebrik ediyorum. 2024 yılında 7 milyar 800 milyon TL yatırım yapıldı. Devletimiz büyük bir depreme rağmen ilimize bu yıl içerisinde 7 milyar 800 milyon TL yatırım meblağı ayırdı. Bunun içerisinde sosyal yardımlar yok, kamu harcamaları, güncel, cari kamu harcama yok. Bunun içerisinde Özel İdarenin bütçesi yok. Dolayısıyla bütün buna rağmen 7 milyar 800 milyonun sadece yatırımlar olarak ilimize tahsis edilmesi bizim için fevkalade önemli bir rakamdır ve önemli bir yatırım olacaktır inşallah" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum