Tarladan yaprak topladı, sonra da sarma sardı;

Tarladan yaprak topladı, sonra da sarma sardı

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar mutfağının baş tacı yemekleri arasında yer alan labada sarması için önce yaprak topladı, ardından da sarma sardı....

Coğrafi İşaret Tescilli labada (İlibada) sarması, Afyonkarahisar mutfağının baş tacı yemekleri arasında yer alıyor. Tam da mevsimi gelmişken Sinanpaşa ilçesine bağlı Akören beldesinde labada yaprağı toplayan kadınlara eşlik eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, labadanın topraktan mutfağa uzanan yolculuğunu kadınlardan dinledi. 

"HER KESİME VE HER EVE ULAŞMALI"

Kadınlarla birlikte özenle labada yaprağı ile sarma yapan Vali Yiğitbaşı, “Gastronomi şehri Afyonkarahisar’ın bu eşsiz lezzeti daha çok tanıtılmalı, her kesime, her eve ulaşmalı. Her adımda toprağın mis gibi kokusunu solurken, bir yandan da emektar kadınlarımızın sohbetleri eşliğinde yöresel lezzetimiz labada (ilibada) yaprağı topladık. Topladığımız taze yapraklarla, yüzlerce yıldır tarifiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakan labadaları hep birlikte sardık. Maharetli kadınlarımızın ellerine sağlık" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum