Vali, jeotermal serada yetiştirilen domatesleri topladı;

Vali, jeotermal serada yetiştirilen domatesleri topladı

Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, 40 bin metrekare alanda kurulu jeotermal serada yetiştirilen ilk domateslerin hasadına katıldı. Vali Aydoğdu, "İlimiz şu anda Doğu Anadolu Bölgesinde seracılık alanında 2. sırada. Yakında toplam sera alanımız 950 dönüme çıkacak" dedi....

Serada domates toplayan Erzincan Valisi Doç.Dr. Hamza Aydoğdu, üreticiler için bereketli bir hasat dönemi olmasını diledi. Vali Aydoğdu,  firma sahibi Baycan Sarısu'dan üretim faaliyetleri hakkında bilgiler alarak çalışanlara kolaylıklar diledi.

"SERACILIK ALANINDA 2. SIRADA"

Erzincan'ın tarım alanında verimli topraklara sahip bir şehir olduğunu belirten Vali Aydoğdu, "İlimiz şu anda Doğu Anadolu Bölgesinde seracılık alanında 2. sırada. Yakın bir zamanda sera alanı varlığımıza 350 dönümlük bir alan daha eklenecek ve toplam sera alanımız 950 dönüme çıkacak. Buna bağlı olarak ta yaklaşık 700 kişiye daha istihdam sağlanacak. 1000 dönümlük jeotermal sera OSB kurulumu için de çalışmalarımız devam ediyor. Erzincan'ın ekonomisi ve istihdamı için önemli olan bu projeleri hayata geçiren, emek harcayan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum