Kaçak avlanan balıklar kurumlara dağıtıldı;

Kaçak avlanan balıklar kurumlara dağıtıldı

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, İnceburun açıklarında avlanması yasak olan 880 adet kalkan balığının ele geçirildiğini belirterek, "Kaçak avcılıktan ele geçirilen kalkan balıkları; Huzurevi, Pansiyonlu Okullar, Yatılı Kuran Kursları ve Sosyal Yardım Kuruluşlarına dağıtıldı" dedi....

Sinop Sahil Güvenlik TCSG-72 Komutanlığı tarafından yapılan takip sonucunda İnceburun 30 deniz mili kuzeyinde balık avlama (dip trolü) teknesinde yapılan kontrollerde; 15 Nisan - 15 Haziran tarihleri arasında avlanması yasak olan ve piyasa değeri yaklaşık 2.000.000 TL olan 880 adet kalkan balığı ele geçirildi. Kaçak avcılıktan ele geçirilen kalkan balıkları; Valilik koordinesinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce Huzurevi,  Pansiyonlu Okullar, Yatılı Kuran Kursları ve Sosyal Yardım Kuruluşlarına dağıtıldı.

"KAÇAK BALIKÇILARIN PEŞİNDEYİZ"

Vali Mustafa Özarslan, "Yasal düzenlemelere  uygun  şekilde balıkçılık yapan vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Ama kaçak balık avcılığı yapanların sonuna kadar peşindeyiz. Denetimlerimiz aralıksız  sürecek. Sahil Güvenlik Komutanlığımızın ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün fedakar mesai arkadaşlarımıza denetimlerindeki başarılarından dolayı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum