"Qıris, Doleme, Mende gibi birçok farklı lezzetimiz var";

"Qıris, Doleme, Mende gibi birçok farklı lezzetimiz var"

Yöresel Lezzetler Festivali'ne katılan ve yöresel yemeklerin tadına bakan Hakkari Valisi Ali Çelik, "Qıris, Doleme, Mende ve Doğaba gibi birçok farklı lezzetimiz var. Dışarıdan gelen misafirlerimizi bu lezzetlerle buluşturmamız gerekiyor" dedi....

Cumhurbaşkanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile 21-27 Mayıs tarihlerinin Türk Mutfağı Haftası olarak ilan edilmesi sonrasında Hakkâri Valiliği koordinasyonunda; Hakkâri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Hakkâri Meydan Medresesinde “Hakkâri Yöresel Lezzetler Festivali” düzenlendi. Festivale il merkezi ve ilçelerden toplam 22 kuruluş katıldı. 

SUNUMLARI GEZDİ

Düzenlenen organizasyona Vali Ali Çelik ile birlikte protokol üyeleri, esnaf ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hakkâri İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu’nun yaptığı açılış konuşması ile başlayan etkinlik Vali Çelik’in misafirlere hitabı ve yemek sunumlarını gezerek kuruluşlara plaket verilmesi ile devam etti. Vali Çelik etkinlikte katılımcı kuruluşlar tarafından hazırlanan mutfak sunumlarını gezerek yöresel yemeklerin tadına baktı ve sonrasında protokol üyeleri ile birlikte katılımcı kuruluşlara plaket takdiminde bulundu.

"HAKKARİ BİÇİLMİŞ KAFTAN"

Etkinlikte konuşan Vali Çelik, "Bugün dünyada birçok turizm alanının yanında gastronomi turizmi, gastronomi olgusu turizmin alt başlığı olarak öne çıkmaya başladı. Hakkâri de turizm potansiyeli olan illerimizin başında geliyor. Özellikle kış turizmi, macera turizmi, doğa turizmi, adrenalin severlerin uğrak noktası olması için bir biçilmiş kaftan. Bunun yanında da gastronomi alanında yemek kültürüyle gelen misafirlerimizin taleplerine cevap verecek bir alt yapısı var. Qıris, Doleme, Mende ve Doğaba gibi o kadar lezzetli ve farklı yemeklerimiz var ki, dışarıdan gelen misafirlerimizi bu lezzetlerle buluşturmamız gerekiyor. Bunu gastronomi alanında, hizmet sektöründe bu yemeklerin yapıldığı işletmeleri arttırarak dışarıdan gelen misafirlerimize bu kültürün bir parçası olmaları ve bu lezzetleri tatmaları için imkân tanımak gerekiyor” diyerek Hakkâri’de gastronomi alanındaki hedeflerden bahsetti.

Vali Çelik, Hakkâri’nin yemek kültürünün çeşitliliğinden bahsederek, Türkiye'nin her köşesinden vatandaşları Hakkâri’de yemek yemeye ve Hakkâri’nin kültürüne ortak olmaya davet etti.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum