"Yörükler, siz bu milletin çimentosusunuz";

"Yörükler, siz bu milletin çimentosusunuz"

3. Yörük Şenliği'ne katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Sevgili Yörükler, siz bu milletin çimentosusunuz. Siz bu devleti, bu vatanı karşılıksız sevdiniz" dedi....

Şaphane ilçesine bağlı Kızılkoltuk köyünde, Kızılkoltuk Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından 3. Yörük Şenliği düzenlendi. Vali Musa Işın'ın katıldığı şenlik büyük bir coşkuyla kutlandı. Çocukların mehteran gösterisi, halk oyunları, cirit ve çeşitli eğlencelerin yer aldığı şenlik katılımcıların büyük beğenisini topladı.

“KÜTAHYA’NIN MEDAR-I İFTİHARISINIZ”

Yörük kültürünün önemine vurgu yapan Vali Işın, "Sevgili Yörükler, siz bu milletin çimentosusunuz. Siz bu devleti, bu vatanı karşılıksız sevdiniz. Siz bize Melikşah'ın, Tuğrul Bey'in, Sultan Alparslan'ın yadigarısınız. Bu toprakları bize vatan yapan sizsiniz. Siz Kütahya'nın medarı iftiharısınız. Kütahya bir Selçuklu şehridir. Sizler Alparslan'ın Anadolu'ya gelişiyle birlikte buraları Türk milletine, Türk devleti olarak yurt edinen, yurt eden kahraman insanlarsınız. Siz bu bayrak inmesin, bu ezan dinmesin diye bu topraklarda kanını döken, şehit olan çok kıymetli, değerli ecdadımızın torunlarısınız, evlatlarısınız. Sizlerin sayesinde aziz milletimiz bu vatanı yurt edinmiştir" diye konuştu. 


”BİR VE BERABER OLDUĞUMUZ SÜRECE HİÇ KİMSE BİZİ YIKAMAZ”

Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Vali Işın, "Bizim bu vatandan başka gidecek hiçbir yerimiz yoktur. Allah devletimizi daim etsin, baki etsin inşallah. Bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece hiç kimse bizi yıkamaz" ifadelerini kullandı. Vali Işın daha sonra şenlik alanındaki stantları ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti. 

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum