Suyun geleceği için toplantı yapıldı;

Suyun geleceği için toplantı yapıldı

Iğdır Vali Vekili Abdulkadir Şahin başkanlığında İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda havza ölçekli su yönetim planları, su verimliliği il planları, su kaynaklarının korunması ve etkin yönetimine yönelik uygulamalar gibi birçok konu konuşuldu....

Su kaynaklarının etkin yönetimi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması adına Iğdır İl Su Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. İl Su Kurulu Toplantısı Vali Vekili Abdulkadir Şahin başkanlığında, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satuk Buğra Fındık, DSİ 24. Bölge Müdürü Serdar Kotan, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Tingiş ile paydaş kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.


ATIK SU YÖNETİMİ DE ELE ALINDI

Toplantıda havza ölçekli su yönetim planları, su verimliliği il planları, içme ve kullanma suyu güvenliğinin temini, su kaynaklarının korunması ve etkin yönetimine yönelik uygulamalar, içme suyu arıtma tesisi durumu, şebeke kayıpları ve bu hususlara yönelik çevresel altyapı çalışmaları, tarımsal sulamada modern sulama sistemlerinde kaydedilen gelişmeler, tarımsal faaliyetlerden kaynaklı su kirliliğinin önlenmesi ile ilgili kaydedilen gelişmeler, Taşkın Yönetim Planı kapsamında il sınırları içerisinde taşkın ve sel baskınlarının önlenmesine yönelik alınan tedbirler ve Kuraklık Yönetim Planları ile atık su yönetimi konuları ele alındı.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum