"Allah bu şehri ilelebet devletimize, milletimize yar etsin";

"Allah bu şehri ilelebet devletimize, milletimize yar etsin"

İstanbul'un fethinin 571. yıl dönümü kutlamalarına katılan İstanbul Valisi Davut Gül, "Allah bu şehri ilelebet devletimize, milletimize yar etsin" dedi....

İstanbul'un fethinin 571. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Valiliği tarafından etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve protokol üyeleri, Fatih Sultan Mehmet'in türbesini ziyaret ederek, dua etti.

AYASOFYA MEYDANI'NDA KUTLAMA YAPILDI

Daha sonra İstanbul Valiliği ve İl Müftülüğü tarafından şehitler için mevlit okutuldu. Vali Gül, Fatih Sultan Mehmet Han'ı, kutlu askerlerini, kahraman ecdadı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla yâd ettiklerini ifade etti. Ayasofya Meydanı'nda kutlama yapıldı. Vatandaşlarla bir araya gelen Vali Gül, mehteran takımının gösterisinin ardından vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

"PEYGAMBERİMİZİN ÖVGÜSÜNE MAZHAR OLMUŞTUR"

Açıklama yapan Vali Gül, "İstanbul ve fetheden komutan, Hazreti Peygamberin övgüsüne mazhar olmuştur. Allah bu şehri ilelebet devletimize, milletimize yar etsin. Allah bu şehre hizmet etmeyi nasip etsin. İnşallah bu şehri, tıpkı Fatih Sultan Mehmet'in bize emanet ettiği gibi bizler de 300 sene 500 sene sonsuza kadar yeni nesillere emanet ederiz. Bu şehirde aldığımız fetih ruhu, kardeşlik ruhu halen devam ediyor. İnşallah sonsuza kadar da bu kardeşlik ruhu, birlikte yaşama kültürü, barış içerisinde dostluk içerisinde devam edecek. Ordumuza muzafferiyetler diliyorum" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum