Mersin, "Altın Renkli Yenidünya" üretiminde ilk sırada;

Mersin, "Altın Renkli Yenidünya" üretiminde ilk sırada

'Altın Renkli Yenidünya’ meyvesinin üreticileri ile bir araya gelen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, yenidünya üretiminde de ilk sırada yer alıyor" dedi....

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir ilçesi Çukurkeşlik Mahallesi’nde ‘Altın Renkli Yenidünya’ meyvesinin üreticileri ile bir araya geldi. Muz, çilek, limon, erik, nektarin, kabak, taze bakla üretiminde Türkiye 1.’si olan Mersin'in yenidünya üretiminde de ilk sırada yer almasında büyük katkısı olan emektar çiftçilerle buluşan Vali Pehlivan, hasat mevsimi olan ‘Altın Renkli Yenidünya’ meyvesi hakkında üreticilerden bilgiler aldı. 

 "ÇİFTÇİMİZ NEREDEYSE BİZ ORADAYIZ"

Çiftçiler ile her fırsatta bir araya geldiklerini belirten Vali Pehlivan, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın sağladığı teşvik ve desteklerin çiftçilerimizin gayreti ve emeğiyle birleşip bereketli ürünlere dönüştüğünü ve bu ürünlerin çiftçilerimizi memnun eden bedelle piyasaya sunulduğunu müşahade ettik. Siz kıymetli vatandaşlarımızın memnuniyeti bizleri de ziyadesiyle memnun etti. Bereketli üretim ve kazançlarınızın, sağlık ve huzur içerisinde, daim olmasını diliyorum. Devletimizin sağlamış olduğu teşvikler, destekler, hibeler hakkında bilgiler vermek eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapmak üzere İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimiz sürekli sahadalar sizlerle bir araya geliyorlar ve gelmeye de devam edecekler. Çalışma ilkemiz açık ve net; çiftçimiz neredeyse biz de oradayız" diye konuştu.

 Vali Pehlivan’a; Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Çukurkeşlik Mahallesi Muhtarı Süleyman Kuş da eşlik etti.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum