"Sıfır Atık, örnek bir proje";

"Sıfır Atık, örnek bir proje"

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda düzenlenen sıfır atık temalı “Atma Kazandır" sergisine katılan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, "Sıfır Atık Projesi, tüm vatandaşlarımızın, kurumlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın sahip çıktığı, sonuçları itibariyle sadece ulusal anlamda değil uluslararası anlamda örnek olan bir projedir" dedi....

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının "Hepimizin bir dünyası var" sloganıyla düzenlediği “Türkiye Çevre Haftası” dolayısıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Mardin'de sıfır atık temalı “Atma Kazandır” sergisi ve ödül töreni düzenlendi. Programa katılan Vali Tuncay Akkoyun, öğrencilerin geri dönüşümden yaptığı eserler ve resim sergisini ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

"ÇEVRE BİLİNCİNİ AŞILAMAK ÇOK ÖNEMLİ"

Programda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Akkoyun, "Amacımız; özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize çevre bilincini aşılamak ve bunu sürdürülebilir hale getirmektir. Türkiye Çevre Haftası vesilesiyle üzerinde durmamız gereken önemli bir konu da Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm konusudur. Sıfır Atık, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Türkiye’de kabul gören, tüm vatandaşlarımızın, kurumlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın sahip çıktığı, sonuçları itibariyle sadece ulusal anlamda değil uluslararası anlamda örnek olan bir projedir. Sıfır atık özellikle atıkların önlenmesi, atıkların azaltılması ve atıkların ekonomiye geri dönüşüm yoluyla kazandırılmasını amaçlayan bir atık üretim sistemidir. Buradaki amaç öncelikle çevrenin korunması ve devamında da israfın önlenmesidir" diye konuştu.

Programa ayrıca; Vali Yardımcımsıcı Fatih Eroğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Muhammed Bektaş, Kamu Kurum ve Kuruluşları Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları yöneticileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum