Vali Usta, terörden arındırılan bölgeleri gezdi;

Vali Usta, terörden arındırılan bölgeleri gezdi

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, vatandaşlarla birlikte terörden arındırılan bölgeleri gezdi. Bölgedeki turizm potansiyelini artırmak istediklerini ifade eden Vali Usta, "Tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Bingöl'le ilgili ne kadar algınız varsa yerle bir olacak" dedi....

Bingöl'ün Adaklı ilçesine bağlı Yel Değirmeni ve Bağlarpınarı köyleri, bölücü terör örgütünün yoğun şekilde bulunduğu alanlardan biriyken, sürdürülen operasyonlarla ve vatandaşların desteğiyle temizlendi. Vali Ahmet Hamdi Usta, vatandaşlarla birlikte bölgede gezi yaptı. Doğal güzelliklerin turizme kazandırılacağını ifade eden Usta, gezi sırasında Türkiye'ye seslendi.

"TURİZME KAZANDIRACAĞIZ"

Vali Usta, "Bingöl’de terörden temizlenen bölgelerin turizme kazandırılması için Valiliğimiz öncülüğünde Adaklı Kaymakamlığımız ve  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde Adaklı ilçesine bağlı Yel Değirmeni ve Bağlarpınarı köylerine vatandaşlarımızın katılımı ile yürüyüş düzenledik. Yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüşümüzde tarihi türbe, kilise ve çeşmeleri ziyaret ettik. Vatandaşlarımızın  daha önce  çekinerek gittiği, güvenlik güçlerimizin operasyonları ve halkımızın desteği ile terörden temizlenen bu bölgeleri turizme kazandıracağız" diye konuştu.

"11 TESCİLLİ YAPI VAR"

Vali Usta, "Adaklı ilçesine bağlı Yel Değirmeni ve Bağlarpınarı köylerinde restorasyonu devam eden Şeyh Yusuf Harputi Türbesi, kilise, manastır, tarihi çeşme, mezarlık ve konak gibi tescilli 11 yapı  yer alıyor. Tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Bingöl'le ilgili ne kadar algınız varsa yerle bir olacak. El değmemiş tabiatın eşlik edeceği ziyaretinizde sizler Sevgili Bingöl halkının misafirperverliğini de göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum