Terörden temizlenen Korhan Yaylası turizm merkezi olacak;

Terörden temizlenen Korhan Yaylası turizm merkezi olacak

Iğdır Valisi Ercan Turan, terörden temizlenen Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylası bölgesinde yol çalışmalarının yapılacağını belirterek, "Bölgeyi hem turizm merkezi hem de hayvancılığın yapılacağı bir nokta haline getireceğiz" dedi....

Ağrı Dağı'nda hayvancılık, turizm ve güvenliğe katkı sunması amacıyla 49 kilometrelik yol yapılıyor. Türkiye'nin en yüksek dağı olan 5 bin 137 metre rakımlı Ağrı Dağı'nın Korhan bölgesinden başlayıp Serdarbulak'a kadar devam edecek yol, toplamda 49 kilometre uzunluğa sahip olacak. Yolun hem bölgenin hayvancılık ve turizmine hem de terörden arındırılan Ağrı Dağı'nın güvenliğine katkı sunması hedefleniyor.

"EN YAKIN ZAMANDA KULLANIMA AÇILACAK"

Her geçen gün özellikle doğa sporlarına ilginin arttığı kentte, 2 bin 500 metre rakımda yapılan yol sayesinde turistlerin Ağrı Dağı'na kamp ekipmanlarını ulaştırmasının kolaylaştırılması da amaçlanıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Iğdır Valisi Ercan Turan, yol çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ve yakın zamanda kullanıma açılacağını söyledi. Korhan Yaylası'na kadar 2023 yılında 16 kilometre sıcak asfalt yaptıklarını hatırlatan Vali Turan, "Daha sonra bu yolun devamı olarak Korhan'dan Serdarbulak'a kadar yaklaşık 33 kilometre olan yolumuzun altyapısını, sanat yapılarını güzelleştireceğiz" dedi.


"BÖLGEYİ YAYLA TURİZMİNE AÇACAĞIZ"

Vali Turan, toplamda 49 kilometre olacak yolun şu ana kadar birinci etabında 16, ikinci etabında ise 13 kilometresinin yapıldığını belirterek, "Çok hızlı bir şekilde bu yolu tamamlamayı düşünüyoruz. Bu yaylayı arı kovanlarıyla bezemeyi düşünüyoruz, yayla turizmine açacağız. Küçük ve Büyük Ağrı Dağı'nı turizme açmayı düşünüyoruz. Bu yolun turizm altyapısını geliştireceğine inanıyoruz. Ayrıca bölge hayvancılığa da açılacak. Kapasitemizin çok altında hayvancılık yapıyoruz, bu kapasiteyi artıracağız. Buranın hayvancılık konusunda da önemli bir merkez haline gelmesini istiyoruz. Altyapı olmadan turizm, tarım, hayvancılık, arıcılık olmuyor. Bunların gelişmesi, kentimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlaması bizim için hayati öneme haiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum