"Kütüphanelerimiz cehalete karşı çok önemli bir üs bölgesidir";

"Kütüphanelerimiz cehalete karşı çok önemli bir üs bölgesidir"

5 milyon ödenekle yapılan İbrahim Hakkı Halk Kütüphanesi'nin açılışına katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Kütüphanelerimiz cehalete karşı açılan savaşta çok önemli bir üs bölgesidir" dedi....

Siirt Valiliği himayelerinde GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen "İbrahim Hakkı Halk Kütüphanesi" törenle hizmete açıldı. Kütüphane açılışını Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Demir, il protokolü, öğretmenler ve öğrenciler birlikte yaptı.

"5 MİLYON ÖDENEKLE TAMAMLANDI"

Halk kütüphanesinin hayata geçirilmesinde emeği geçen kurumlara teşekkür eden Vali Kızılkaya, "Modern estetik tasarımlarıyla her yaştan öğrencilerimiz ve gençlerimiz için bilgiye ulaşma ve öğrenme etkinliklerine imkân veren sosyal etkinlik alanı olarak hizmete giren Halk Kütüphanesi yaklaşık 5 milyon ödenekle tamamlandı" diye konuştu.


"ÇOK YÖNLÜ HİZMET VERECEK"

Vali Kızılkaya, "Kütüphanelerimiz bizim bilgiye açılan kapıların aralandığı eğitim yuvalarıdır. Açılışını yapacağımız kütüphane, göz aydınlığımız çocuklarımızın ve gençlerimizin kültürel ve akademik gelişimi için çok kıymetli eğitim merkezleridir. Kütüphanelerimiz aynı zamanda cehalete karşı açılan savaşta çok önemli bir üs bölgesidir. Bu amaçla inşa edilen sosyal ve kültürel içerikleriyle zenginleştirilmiş kütüphanede;  internet bağlantısına sahip bilgisayarlar, tabletler, zekâ oyun salonu, masal ve çeşitli etkinlik alanları ve kültür kitaplarıyla çok yönlü hizmet sunacaktır. Dumlupınar Mahallemize ve ilimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum