"Öğrencilerin başarıları göğsümüzü kabarttı";

"Öğrencilerin başarıları göğsümüzü kabarttı"

Giresun Bilim Fuarları Festivali'nin açılışına katılan Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, çeşitli yarışmalarda dereceler elde eden öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, "Öğrencilerin elde ettiği başarıları gurur verici, göğsümüz kabardı" dedi....

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Giresun Bilim Fuarları Festivali” düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen festivalin açılışına Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, il protokolü, ilçe milli eğitim müdürleri, okul ve kurumlardan yönetici, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

TOPLAM 60 PROJE YER ALDI

Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen festivalde, öğrenciler ve danışman öğretmenler tarafından hazırlanan çeşitli yarışmalarda dereceler elde ederek kente gurur yaşatan toplam 60 proje yer aldı. Festivalin açılış kurdelesi kesen Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, festivalinin hayırlı olmasını dileyerek, projelerin hayata geçirilmesinde desteği, emeği ve katkısı olan danışman öğretmenleri ve öğrencileri tebrik etti.

PROJELERİ TEK TEK İNCELEDİ

Vali Serdengeçti, öğrencilerin elde ettiği başarıların gurur verici olduğunu belirterek “Göğsümüz kabardı! Giresun Bilim Fuarları Festivalinin açılışını yaptık. Milli Teknoloji Hamlesi'ne gönül veren gençlerimiz, ülkemizi emin adımlarla geleceğe taşıyacak proje ve fikirleriyle gurur kaynağımız oldu" diye konuştu. Projeleri tek tek gezerek inceleyen Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, proje sahibi öğrencilerle ve danışman öğretmenlerle sohbet ederek, projeleri hakkında bilgiler aldı.

BÜYÜK BAŞARI

Festivalde, TÜBİTAK 2204-A ve TÜBİTAK 2204-B yarışmalarında bölge ve Türkiye finallerine katılan ve dereceler elde eden projeler, “Zeka Gücü Yapay Zeka Maratonu" yarışmasında Türkiye birincisi olan proje ile TÜBİTAK 4006 kapsamında okullarda yapılan bilim fuarlarından seçilen projeler ve sergilenmeye değer diğer projeler yer aldı. Bu yıl 55’incisi gerçekleştirilen TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Giresun'dan toplam 196 başvuru yapılarak 23 tanesi Tokat Bölge Sergisi’ne katılmaya hak kazandı. Bölgede 4 birincilik, 3 ikincilik ve 2 üçüncülük elde edildi. Türkiye Finalleri’nde ise Giresun Fen Lisesi öğrencileri ve danışman öğretmenleri, "Yüzüklerin Efendisinden Hüsnü Aşka Fantastik Dünyada Dijital Bir Yolculuk" ve “Yıldızların İzinde” adlı projeleri ile iki ayrı kategoride Türkiye ikincisi olma başarısını gösterdi. Yine bu yıl 18’incisi gerçekleştirilen TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda ilimizden toplam 161 başvuru yapılarak 18 tanesi Samsun Bölge Sergisi’ne katılmaya hak kazandı. Bölgede 3 birincilik ile 2’şer ikincilik ve üçüncülük elde edildi. Türkiye Finalleri’nde ise Bulancak Bilim Sanat Merkezi öğrencisi ve danışman öğretmeni, “Atalarım Nasıl Yaşardı? Bir Kutu Oyunu: Törük” adlı projeleri ile Türkiye ikinciliği, Bulancak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri ve danışman öğretmenleri ise “Göz Takibi ve Mimiklerle Arayüz Kontrolü” projesi ile Türkiye üçüncülüğünü kazandı.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum