"36 kişi hayatını kaybetti";

"36 kişi hayatını kaybetti"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin ilk 5 gününde 696 trafik kazası meydana meydana geldiğini, 36 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması" dedi....

9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle birçok insan yollara düştü. Şehirlerarası yollarda trafik yoğunluğu meydana geldi. Yoğunlukla birlikte acı haberler de peş peşe gelmeye başladı. Kurban Bayramı tatilinin ilk 5 gününde meydana gelen kazalarda 36 kişi hayatını kaybetti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, vatandaşları bir kez daha uyardı. 


6 BİN KİŞİ YARALANDI

Bakan Yerlikaya, "Bayram tatili boyunca Trafik Polislerimiz ve Jandarma Trafiğimiz, denetimlerine 24 saat esasına göre devam ediyor. Bayram tatilinin 5. günü 19 Haziran 2024 Çarşamba günü 24 saatlik sürede: 696 trafik kazası meydana geldi. 10 kişi maalesef hayatını kaybetti. Bin 205 kişi yaralandı. 425 bin 63 araç denetlendi. 25 bin 518 araca hız ve radar işlemi, 30 bin 390 araca ise diğer işlemler yapıldı. Bayram tatilinin ilk 5 gününde (Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı ve Çarşamba) maalesef 36 kişi hayatını kaybetti. 6 bin 550 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

"TEK AMACIMIZ SAĞ SALİM AİLENİZE KAVUŞMANIZ"

Denetimlerin devam ettiğini belirten Bakan Yerlikaya, "Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması. Onlara sarılması. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum