Batman'da anız yakanlara ceza verilecek;

Batman'da anız yakanlara ceza verilecek

Batman Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar başkanlığında Anız Yangınları ile Mücadele Toplantısı yapıldı. Toplantıda anız yakanlarla ilgili olarak dekar başına 1933,95 TL, idari para cezası uygulanmasına karar verildi....

Tarımsal üretimin kaynağı olan toprağın biyolojik, kimyasal ve fiziksel yapısının korunarak, doğal denge içerisinde toprak verimliliğinin sürdürülebilirliği ve hasadı müteakip toprağın yapısına, çevre ve insan sağlığına zarar veren anız yangınlarının önlenmesi için gerekli tedbirleri almak amacıyla anız yangınları ile mücadelede yürütülecek çalışmaların ele alındığı toplantı Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar başkanlığında İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER)’de gerçekleştirildi. 

"TÜM KURUMLAR MÜCADELE EDECEK"

Vali Yardımcısı Culukar, anız yangınları ile mücadelede kurumlar arası iş birliğinin önemine vurgu yaparak, “Anız Yangınlarının Önlenmesi ve Denetim Hizmetleri ile ilgili olarak tüm paydaş kurumlar, eşgüdüm içerisinde mücadele edecek" dedi. Toplantıda; anız yakanlar ile ilgili olarak; Çevre Kanunu’nun 20. maddesine dayanılarak dekar başına 1933,95 TL, idari para cezası uygulamasının devamına karar verildi. Ayrıca anız yakmanın yangın çıkarmak suretiyle genel güvenliği tehlikeye sokmak veya taksirle yangına neden olmak suçunu teşkil etmesinden dolayı anız yakanlar hakkında Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddelerine göre cezalandırılmaları için Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacağı karar altına alındı.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum