Hafik Gölü turizme kazandırılacak;

Hafik Gölü turizme kazandırılacak

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, kesin korunacak hassas alan olarak belirlenen Hafik Gölü’ndeki çevre düzenleme çalışmalarını inceledi. Vali Şimşek, "Amacımız Hafik’imizin bu doğal güzelliğini turizme kazandırmak" dedi....

Cumhurbaşkanlığı tarafından daha önce kesin korunacak hassas alan olarak belirlenen Hafik Gölü’nde çevre düzenleme çalışmalarına başlandı. Doğal dokusu muhafaza edilerek turizme kazandırılacak gölde incelemelerde bulunan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek,  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanıp onaylanan, Sivas İl Özel İdaresi ve Hafik Belediyesi tarafından çalışmalarına başlanılan projenin içeriği hakkında yetkililerden bilgi aldı.

15 BİN METREKARE OLACAK

Hafik Gölü'nde 15 bin metrekare alanda restoran kafe, gezinti iskelesi, kuş gözlem kulesi, otopark ve yürüyüş yolları yapılacağını ifade eden Vali Şimşek, "Amacımız Hafik’imizin bu doğal güzelliğini turizme kazandırmak ve ilçemizin turizm potansiyelini yükseltmektir. Projemiz hem ilçemize hem de Sivas’ımıza hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum