"Hain emellerine ulaşamayacaklar";

"Hain emellerine ulaşamayacaklar"

Mardin'in Ömerli ilçesinde 37 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen 16'sı çocuk, 6'sı kadın 30 kişi için anma töreni yapıldı. Törene katılan Vali Tuncay Akkoyun, "Bizler birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza verdiğimiz müddetçe Allah’ın izniyle hiçbir güç, hiçbir bölücü terör örgütü hain emellerine ulaşamayacak" dedi....

Ömerli ilçesine bağlı Kırsal Pınarcık Mahallesi'nde, PKK'lı teröristlerin 20 Haziran 1987'de düzenlediği silahlı saldırıda katledilen 16'sı çocuk, 6'sı kadın 30 kişi için anma töreni düzenlendi. Pınarcık Mahallesi'ndeki şehitlikte düzenlenen törene Vali Tuncay Akkoyun, Vali Yardımcısı Hasan Kurt, Ömerli Kaymakamı Kerem Türker, İl Müftüsü Enver Türkmen, Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Orhan Kandemir, güvenlik korucuları, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan anma programı, İl Müftüsü Enver Türkmen'in yaptığı dua ile sona erdi.

"RABBİM BİRLİĞİMİZİ DAİM EYLESİN"

Programda konuşan Vali Akkoyun, “37 yıl önce bölücü terör örgütü PKK tarafından köyümüzde yapılan hain saldırı sonucu 16’sı çocuk ve 6’sı kadın olmak üzere 30 masum vatandaşımız şehit olmuştur. Bugün şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ederek anma töreni gerçekleştiriyoruz. Hep birlikte şehitlerimiz için dua ettik. Bu vesileyle bir kez daha yapılan bu hain saldırıyı lanetliyoruz. Rabbim her türlü bölücü faaliyetlere karşı birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Bizler bu topraklarda yaşayan tüm vatandaşlarımızla bir arada birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza verdiğimiz müddetçe Allah’ın izniyle hiçbir güç hiçbir bölücü terör örgütü hain emellerine ulaşamayacaktır. Buradan bir kez daha vatanımız için bayrağımız için ezanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimize rahmet diliyoruz. Tüm şehit ailelerimize şükranlarımızı iletiyoruz. Ebediyete irtihal eden gazilerimize rahmet, hayatta olan gazilerimize de aileleri ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı, sıhhatli ömürler diliyoruz" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum