"Erzincan tulum peyniri bu yıl satışa sunulacak";

"Erzincan tulum peyniri bu yıl satışa sunulacak"

Heybeli Yaylası'nı ziyaret ederek, tulum peyniri üretiminin yayladaki aşamaları hakkında bilgi alan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Erzincan markasını taşıyacak tulum peyniri bu yıl satışa sunulacak" dedi....

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan eski Milletvekili Sebahattin Karakelle, Vali Yardımcıları Yusuf İzci ve Mehmet Emre Canpolat'la birlikte Heybeli Yaylası'nı ziyaret ederek, tulum peyniri üretiminin yayladaki aşamaları hakkında Erzincan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İbrahim Karakuş ve üreticilerden bilgi aldılar.

"ÜRETİMİ ARTTIRMAK İSTİYORUZ"

Erzincan Tulum Peynirinde belirli bir standarttın oluşturulması ve markalaşmaya gidilmesinin önemine değinen Vali Aydoğdu, "Coğrafi İşaret Tescil Belgesi şartlarına uygun tulum peyniri üretimini arttırmak istiyoruz. Erzincan Belediye Başkanlığı, Erzincan İl Özel İdaresi ve Erzincan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ortaklığında Erzincan Yöresel AŞ kuruldu Şirket ile bu yaylamızdaki sürü sahipleri arasında anlaşma yapılarak tescil şartlarına uygun peynir üretim çalışmaları başladı. Erzincan Yöresel A.Ş. tarafından üretilecek ve Erzincan markasını taşıyacak tulum peyniri bu yıl satışa sunulacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, hem üreticilerimiz için hem de şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum