Çocuklar ve koruyucu aileler gönüllerince eğlendi;

Çocuklar ve koruyucu aileler gönüllerince eğlendi

Erzurum Valiliği tarafından düzenlenen Koruyucu Aile Şenlikleri'nde koruyucu aileler ile koruma altındaki çocuklar bir araya gelerek gönüllerince eğlendi. Etkinliğe katılan Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik de çocuklarla birlikte halat çekme yarışı yaptı....


Erzurum Valiliği himayesinde, Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik'in katılımıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce Olimpiyat Parkı’nda Koruyucu Aile Şenlikleri düzenlendi. Etkinlikler kapsamında çocuklar ve aileleri el sanatları ve geleneksel çocuk oyunlarıyla keyifli vakit geçirdi. Alana kurulan stantlarda ebru sanatı, el baskısı etkinliği, yüz boyama, kozalak boyama, keçe ve şekilli balon yapımı gibi aktiviteler yer aldı. Ayrıca, halat çekme yarışı, çuval yarışı ve yumurta taşıma yarışı gibi geleneksel çocuk oyunları ile Erzurum yöresine ait türkülerden oluşan Türk halk müziği etkinliği düzenlendi. Etkinlikler, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

TEBRİK KARTLARI VERİLDİ

Koruyucu aileler, bu anlamlı etkinlikte bir arada olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek şartları uygun olan her ailenin koruyucu aile olması gerektiğini vurguladılar. Bu tür etkinliklerin toplumda koruyucu aile hizmetinin yaygınlaşmasına ve çocukların güvenli, sevgi dolu ortamlarda büyümelerine katkıda bulunduğunu belirtti. Kutlamalar çerçevesinde ayrıca koruyucu aileliğin yaygınlaştırılması için "Gönül Elçileri Projesi"ne öncülük eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, koruyucu ailelere "30 Haziran Koruyucu Aile Günü Tebrik Kartı" gönderdi. Tebrik kartları Vali Yardımcısı Çelik, tarafından koruyucu ailelere takdim edildi.


AMAÇ; FARKINDALIĞI ARTIRMAK

Koruma altına alınan çocukların aile ortamında bakımlarının sağlanması, koruyucu aile hizmetinin tanıtımı, teşvik edilmesi, yaygınlaştırılması ve korunma ihtiyacı içinde olan çocuklar ile koruyucu aile hizmetine yönelik kamuoyunun farkındalığının artırılması amacıyla, Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan Genelge ile 30 Haziran günü ’Koruyucu Aile Günü “ olarak kutlanmaktadır.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum