Sinop'ta kaçak su kullanımına karşı ekip kuruldu;

Sinop'ta kaçak su kullanımına karşı ekip kuruldu

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, kentte kaçak su kullanımına karşı Denetim Ekibi oluşturulduğunu belirterek, "Kaçak su kullanımı hem suç hem de diğer vatandaşların hakkına girmektir. Bu konuda lütfen duyarlı olalım" dedi....


Sinop Valiliği, özellikle yaz aylarında köylerdeki nüfus artışı ile birlikte su tüketiminin arttığını belirterek, kayıp-kaçak kullanım noktasında vatandaşları uyardı. Valilikten yapılan açıklamada, "Özellikle yaz aylarında köylerimizdeki nüfus artışı ile birlikte su tüketiminin arttığı, meydana gelen kayıp/kaçaklar da bu duruma eklendiğinde, bazı yüksek yerleşim yerlerine suyun ulaşmadığı gözlemlenmiştir. Bu sebeple; yaşanan su sorununun giderilmesi, kayıp kaçakların önlenmesi, su hatları ve tesisatlarının kontrol edilmesi amacıyla Valiliğimiz koordinesinde Denetim Ekibi oluşturulmuştur. Denetim ekiplerimiz; yoğun bir şekilde alan ve tesisat taraması yaparak su kaçaklarının tespitine yönelik çalışmalarına başlamıştır. Bu kapsamda; yapılan denetimler neticesinde, saat harici kaçak su kullanımında bulunan 7 aboneye toplam 133 bin TL idari para cezası uygulanmıştır. Abonelik yaptırmadan kaçak yollarla su kullanmak 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 163. maddesi kapsamında suçtur. Denetim ekiplerimiz aralıksız olarak çalışmalarına devam edecektir. Kaçak su ihbarında bulunmak vatandaşlık görevidir. İhbarda bulunan vatandaşlarımızın kimlik bilgileri gizli tutulacaktır" denildi.

"EKİP, ÇALIŞMALARINI YAPIYOR"

Vali Dr. Mustafa Özarslan da, "Değerli hemşehrilerim, kırsalda, köylerimizde verilen  içme suyu hizmetinin  bedelini ödemeden, suyu usulsüz ve kaçak olarak kullanan, diğer abonelerin hakkını gasp eden kişilere karşı mücadele veriyoruz. Sinop merkez ilçemizdeki köylerimizde usulsüz su kullanımlarını tespit amaçlı kurduğumuz ekip; çalışmalarını etkili şekilde sürdürmektedir. Kaçak su kullanımı hem suç hem de diğer vatandaşların hakkına girmektir. Bu konuda lütfen duyarlı olalım. Kurallara riayet eden, hak gaspı yapmayan bütün vatandaşlarımıza  hassaten çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum