Bakan Yerlikaya: 2 bin 563 düzensiz göçmen yakalandı;

Bakan Yerlikaya: 2 bin 563 düzensiz göçmen yakalandı

İçişleri Bakanlı Ali Yerlikaya, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelenin 7/24 kararlılıkla sürdüğünü belirterek, "149 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü ile 2 bin 563 düzensiz göçmen yakalandı" dedi....

İçişleri Bakanlı Ali Yerlikaya, KALKAN-25 operasyonları hakkında bilgi verdi. Sosyal medya hesabından gönderi paylaşan Bakan Yerlikaya, "Hiçbir düzensizliğe müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Provokatörlere izin vermedik, vermeyeceğiz. Milli menfaatlerimiz doğrultusunda; kamu düzeni ve güvenliğimizden asla taviz vermeden, insan haklarına, hukuka, medeniyet değerlerimize uygun olarak göç ile aralıksız mücadele ediyoruz ve etmeye de  devam edeceğiz" diye konuştu.

"42 KİŞİ TUTUKLANDI"

Bakan Yerlikaya, "Son 1 haftadır süren KALKAN-25 operasyonlarında; Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik toplam; 100 operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda; 149 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü yakalandı. 42'si tutuklandı. 21'i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor. Ayrıca 2 bin 563 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı. Ülkemizin huzur ve güvenliği için göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin her an enselerindeyiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum