Mersin'de yatırımların bedeli: 175 milyar 51 milyon;

Mersin'de yatırımların bedeli: 175 milyar 51 milyon

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu 2024 yılı III. dönem toplantısı gerçekleştirildi. Toplantında konuşan Vali Pehlivan, "İlimizde yürütülmekte olan 537 projenin, toplam yatırım bedeli 175 milyar 51 milyon 156 bin TL, 2024 yılı harcaması 9 milyar 453 milyon 840 bin TL’dir" dedi....

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, Mersin genelinde devam eden ve planlanan kamu yatırımlarını değerlendirmek, projelerin etkin ve verimli bir şekilde hayata geçmesini sağlamak için kurumlar arası gerekli iş birliği ve koordinasyonu sağlamak maksadıyla yılda 4 kez düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu 2024 yılı III. dönem toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya; Vali Yardımcıları Ahmet Çırakoğlu ve İbrahim Küçük, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Üniversitelerin temsilcileri, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

"537 İŞİN 69'U BİTİRİLDİ"

Toplantıda konuşan Vali Pehlivan, "İl Koordinasyon Kurulunun 2024 yılı III. dönem toplantısında, ilimizde yürütülmekte olan 537 projenin, toplam yatırım bedeli 175 milyar 51 milyon 156 bin TL, 2024 yılı harcaması 9 milyar 453 milyon 840 bin TL’dir. Projelerin 135’i tarım sektöründe, 102’si, eğitim sektöründe, 58’i ulaştırma-haberleşme sektöründe, 30’u turizm sektöründe, 24’ü enerji sektöründe, 16’sı sağlık sektöründe, 9’u imalat sektöründe, 1’i konut sektöründe ve 162’si diğer kamu hizmetleri sektöründedir. Gerçekleşme durumlarına bakıldığında ise programda yer alan toplam 537 işin 69’u bitirilmiş, 338’i devam etmekte, 70’i ihale aşamasında, 3’ü tasfiye edilmiş, 57’si ise hazırlık aşamasındadır" diye konuştu.

 "İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ"

Vali Pehlivan, "Bu projelerin ilimizde hayata geçirilmesi konusunda sağlamış oldukları desteklerden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Sayın Bakanlarımıza, devletimizin ilgili kurum ve kuruluşlarına Mersin İlimiz adına şükranlarımızı sunuyorum. Tüm kamu hizmetlerinde olduğu gibi kamu yatırımlarının hayata geçirilmesi konusunda da etkin, verimli ve rasyonel bir anlayışla çalışmak, temel prensibimiz, temel yaklaşımımızdır. Yatırımların uygulama safhalarını yakından takip ederek projelerin hızlı, etkin ve verimli bir şekilde hayata geçmesini sağlamak aracıyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iş birliği ve koordinasyon içinde çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum