Öğrenciler, bu projeyle köy hayatını deneyimliyor;

Öğrenciler, bu projeyle köy hayatını deneyimliyor

Erzincan Valiliği tarafından hayata geçirilen 'Köyümde Üç Gün' projesiyle lise öğrencileri, teknolojiden uzak köy hayatını deneyimliyor. Öğrencileri köyde ziyaret eden Vali Hamza Aydoğdu, "İyilik gibi güzellikler de bulaşıcıdır. Bu kadar kısa bir sürede hemşehrilerimizle gençlerimiz arasında oluşan gönül bağını görünce çok mutlu olduk" dedi....

Erzincan Valiliği tarafından başlatılan 'Köyümde Üç Gün' projesi kapsamında lise öğrencileri, köy hayatını uygulamalı eğitimler ve kamp programıyla deneyimliyorlar. Öğrenciler, çadırlarda konaklayarak büyükbaş hayvanları besliyor, süt sağlıyor ve tarlada çalışıyor. Proje, öğrencilere köy yaşamını öğrenme fırsatı sunuyor. Toplam 3 gün sürecek projeye, daha önce köyde yaşamamış 18 öğrenci katılıyor. Öğrenciler gruplar halinde proje kapsamındaki Aydoğdu, Binkoç ve Tatlısu köylerinde 3 gün kalacak.

"EŞSİZ GÜZELLİKLERE ŞAHİT OLDUK"

Proje kapsamında Binkoç köyüne giden Vali Hamza Aydoğdu, "Burada gençlerimizin ne kadar samimi bir şekilde sahiplenildiğini, misafirperverlikle karşılandığını ve gönül kapılarının sonuna kadar onlara açıldığını görmek bizleri derinden mutlu etti. Davul zurna eşliğinde oynanan oyunlarla köy yaşamının eşsiz güzelliklerini deneyimlediklerine şahit olduk. Bu sıcak karşılama ve unutulmaz anılar için tüm köy halkına yürekten teşekkür ederiz. Hep var olsunlar, inşallah... İyilik gibi güzellikler de bulaşıcıdır. Bu kadar kısa bir sürede hemşehrilerimizle gençlerimiz arasında oluşan gönül bağını görünce çok mutlu olduk" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum