"19 köyümüz, içme suyunu daha ucuz kullanacak";

"19 köyümüz, içme suyunu daha ucuz kullanacak"

Su iletim istasyonuna kurulan güneş enerji santralini gezen Edirne Valisi Yunus Sezer, "19 köyümüz, güneş enerjisi ile daha ucuza içme suyu kullanacak" dedi....

Uzunköprü ilçesine bağlı Hamidiye köyündeki su iletim istasyonuna kurulan güneş enerji santralini gezen Edirne Valisi Yunus Sezer, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Sezer'e ziyaretinde Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, Havsa Kaymakamı ve Uzunköprü Kaymakam Vekili Adnan Ayte, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber ve İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun eşlik etti.

"TÜM TERFİLİ SİSTEMLERE KURULACAK"

Terfili sistem ile 19 köye ulaştırılan içme suyunun GES sistemiyle birlikte daha ucuza köylere ulaşacağını dile getiren Vali Sezer, köylerde yaşayan vatandaşların içme suyu maliyetlerinin yüzde 90 oranında azalacağını belirtti. Kentteki tüm terfili sistem içme suyu tesislerinde güneş enerji sistemlerinin kurulacağını aktaran Vali Sezer, 3 yılın sonunda yapılacak GES projeleri ile köyde yaşayan vatandaşlara içme suyunun daha ucuza ulaştırılacağını söyledi.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum