Sinop'ta sel ve taşkın riski en aza iniyor;

Sinop'ta sel ve taşkın riski en aza iniyor

9 adet paletli ekskavatörün dere ıslahları için çalışmaya başladığını ifade eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "9 iş makinesi ile 8 ilçemizde 21 derede yaklaşık 150 km dere yatağında 1,5 milyon metreküp rüsubat temizliği yapılacak. Bu yıl çalışmalar tamamlandığında sel ve taşkın baskınıyla ilgili ciddi risk azaltma faaliyeti gerçekleştirmiş olacağız" dedi....

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Ayancık Kaymakamı Ahmed Çelik, Erfelek Kaymakamı Ataberk Altun, Türkeli Kaymakamı Safa Kahraman, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Ferhat Kuran, İl Genel Meclis Başkanı Ersin Yaman ve İl Genel Meclis Üyeleri, Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, DSİ 7. Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, Karayolları 7. Bölge Müdür Yardımcısı Alptekin Şahinoğlu, Sinop Orman Bölge Müdürü Celal Kanbur, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit Ünal, DSİ 74. Şube Müdürü Göktuğ Yılmaz, İl Müftüsü Paşa Bektaş, Kurum Müdürleri ve Siyasi Parti Temsilcilerinin katılımı ile Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) arasında imzalanan protokol gereği hayata geçirilen “Risk Azaltma Faaliyetleri” kapsamında dere ıslah çalışmalarında kullanılmak üzere, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından alınan 9 adet paletli ekskavatörün dere ıslahları için çalışmaya başlayış programı gerçekleştirildi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Programın açılış konuşmasını yapan Vali Özarslan, "İlimizde yapılan tüm çalışmalarda bizden desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’ya, Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’ya ve Sinop Milletvekilimiz Nazım Maviş’e teşekkür ederim. Sinop'umuza tahsis edilen 9 iş makinesi ile 2024 yılında;  8 ilçemizde 21 derede yaklaşık 150 km dere yatağında 1,5 milyon metreküp rüsubat temizliği yapılmış olacak. Bu yıl çalışmalar tamamlandığında da sel ve taşkın baskınıyla ilgili ciddi risk azaltma faaliyeti gerçekleştirmiş olacağız. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum