Şanlı Malazgirt Savaşı'nın izleri sürülüyor;

Şanlı Malazgirt Savaşı'nın izleri sürülüyor

Muş Valisi Avni Çakır, Malazgirt Savaş alanının tespiti amacıyla yürütülen kazı çalışmalarını inceledi. Vali Çakır, "Elimizde çok güçlü materyallerimiz var. Malazgirt Savaşı'na, Alparslan ordusuna ve Roman Diyojen'in ordusuna ait birçok buluntumuz var" dedi....

Muş Valisi Avni Çakır, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican ve Proje Bilimsel Danışmanı Prof. Dr. Adnan Çevik ile birlikte Malazgirt Savaş alanının tespiti amacıyla Malazgirt Afşin Mahallesi'ndeki mezarlık sahasında yürütülen kazı çalışmaları ile Örenşar Köyü'nün 1800 rakımlı ziyaret tepesini (grebido) yerinde inceleme yaptı. 

"ELİMİZDE GÜÇLÜ MATERYALLER VAR"

Kazı çalışmaları ile ilgili Antropolog, Arkeolog ve uzman tarihçilerden bilgi alan Vali Çakır, yapılan çalışmaların son derece kıymetli olduğunu ve bu çalışmalar neticesinde Malazgirt Savaşı'nın yerinin noktasal olarak tespitine ilişkin hedefe ulaşmaya çalışıldığını ifade etti.Kazı çalışmalarını çok önemli olduğunu belirten Vali Çakır, "Kazı çalışmalarının kısa bir süre sonra nihayetlenmesini umuyoruz. Kazılar bittiğinde hem yurt içi hem yurt dışından gecikmiş misafirlerimize çok güçlü görsellerle bölgeyi ve savaşı anlatacağız. Elimizde çok güçlü materyallerimiz var. Malazgirt Savaşı'na, Alparslan ordusuna ve Roman Diyojen'in ordusuna ait birçok buluntumuz var. Bunlar şu ana kadar hiç bulunmayan materyaller" dedi.


"AÇIK HAVA MÜZESİ HALİNE GELECEK"

Vali Çakır, "Savaşın tüm boyutlarını ortaya çıkararak buranın hem güçlü bir restorasyonunu yapacağız hem de burayı tarihsel açıdan bir açık hava müzesi haline getireceğiz. Bölgeyle ilgili önemli projeleri hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum