Bartın'da tarım-orman yatırımları ilk sırada yer alıyor;

Bartın'da tarım-orman yatırımları ilk sırada yer alıyor

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan başkanlığında 2024 Yılı İl Koordinasyon Kurulu 3. Toplantısı yapıldı. Yatırımlar hakkında bilgi veren Vali Arslan, "Yatırımları, tahsis edilen ödenekten yapılan harcama miktarlarına göre sektörel değerlendirdiğimizde; 1 milyar 159 milyon TL ile ilk sırada tarım-orman sektörü yer alıyor" dedi....

2024 Yılı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan Başkanlığında Valilik 12 Divan Toplantı Salonunda yapıldı. Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıya Bartın Belediye Başkanı, Bartın Üniversitesi Rektör V., Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı, İl Genel Meclisi Başkanı, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Yatırımcı Kuruluşların Bölge Müdürleri, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü, İl Müdürleri ile basın mensupları katıldı.

"39 PROJEDE ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK"

Kentte gerçekleştirilen yatırımlar hakkında genel bir değerlendirme yapan Vali Arslan, "İlimizde 2024 yılı ilk altı aylık dönemi içerisinde; 50 milyar 595 milyon TL tutarında 286 proje yapıldı, bu projelere tahsis edilen ödenek miktarı 4 milyar 256 milyon TL'dir. Bu ödeneklerden 1 milyar 738 TL harcama yapılarak, yüzde 40,84’lük bir nakdi gerçekleşme sağlandı, bu süreçte 286 projeden 44’ü tamamlandı. 109 projede faaliyetler devam ediyor, 93 proje ihale aşamasında ve 39 projede çalışmalara başlanılacak" dedi.


"ÇALIŞMALARI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Bu projeler dışında belediyeler tarafından 18,1 milyon TL bedelli 4 projenin yürütüldüğünü, bunlardan 1’inin bitirildiğini,  2’sinde ise çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Arslan, “Yatırımları, tahsis edilen ödenekten yapılan harcama miktarlarına göre sektörel değerlendirdiğimizde; 1 milyar 159 milyon TL ile ilk sırada tarım-orman sektörü, sonrasında 186,6 milyon TL ile eğitim-kültür-spor sektörü, 168,6 milyon TL ile ulaştırma sektörü,  163 milyon TL ile enerji sektörü, 53,4 milyon TL ile diğer kamu hizmetleri sektörü yer alıyor. Yatırım programlarının uygulanması, koordinasyonu ve izlenmesinde görevli kurumlara yapmış oldukları çalışmalar için teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

2024 yılı yatırımlarının gerçekleşme durumları ile ilgili yapılan bilgilendirme sunumları ve 2025 yılı yatırım tekliflerinin görüşülmesinin ardından toplantı görüş ve önerilerle sona erdi.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum