Vali Musa Işın, değerlendirme toplantısı yaptı:;

Vali Musa Işın, değerlendirme toplantısı yaptı:

Kütahya Valisi Musa Işın başkanlığında İstişare ve Değerlendirme Toplantı yapıldı. Vali Işın, "İlimizdeki problemlerin çözümü noktasında hangi aşamadayız, kim ne yaptı, hangi kurum üzerine düşen vazifeleri yerine getirdi bunları ele alacağız" dedi....

Kütahya Valisi Musa Işın, il genelinde yapılan 4 istişare toplantısının değerlendirmesinin yapıldığı ve alınan kararların uygulama durumunun ele alındığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na başkanlık etti. Toplantıda ulaşım, tarım, turizm ve sanayi gibi kritik sektörlerde yapılan çalışmaların ilerleme durumu değerlendirildi. Zafer Kalkınma Ajansında düzenlenen toplantıya milletvekilleri, belediye başkanları, rektörler, ticaret ve sanayi odası üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, iş insanları ve organize sanayi bölgesi müdürleri katıldı.

“SORUNLAR TESPİT EDİLDİ VE ÇÖZÜMLER İÇİN ADIMLAR ATILDI”

Kütahya’da tarım, ulaşım, turizm ve sanayi sektörlerindeki problemlerin tespitinin istişare ile belirlendiğinin altını çizen Vali Işın, “Bu manada 4 toplantı yapıldı ve bu 4 toplantının sonunda tarım, sanayi, ulaşım ve turizm sektörü ile ilgili tespitlerimiz oldu. Netice itibarıyla bu problemlerin çözümü noktasında hangi aşamadayız, kim ne yaptı, hangi kurum üzerine düşen vazifeleri yerine getirdi bunları ele alacağız. Kütahya Turizm Master Planı, Kapadokya Üniversitesi tarafından hazırlandı. Planın ilk raporu eylül ayında sunulacak. Nihai sonuç şartları, içeriği, hedefi istişare ve değerlendirmelerin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığına arz edilecek. Türkiye’de 11. il olarak turizm master planı hazırlanıyor. Bu plan, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya’nın şanına yakışır turizm açısından bizim için rehber bir yol haritası olacak" şeklinde konuştu.

“GEDİZ MURAT DAĞI GENÇLİK KAMPI TAMAMLANDI”

Murat Dağı'nda yapılan gençlik kampının da tamamlandığını açıklayan Vali Işın, "Muhteşem bir gençlik kampı yapıldı. 5 yıldızlı otel konseptinde, kapasitesi geniş, her türlü sosyal, sportif faaliyetlerin yapılacağı bir gençlik kampı bitti. İnşallah en kısa zamanda açılışını yapacağız. Sanayi alanında yeşil organize sanayi bölgesi, yüksek teknoloji, kuluçka merkezi projelerinin süreç ve prosedürlerin ağır ilerlemesi nedeniyle henüz tamamlanamadı. Diğer konularda gerek tarımda gerek turizmde gerek ulaşımda olsun alınan kararlar yoluna koyuldu. Takibimiz, gayretimiz, denetimlerimiz devam edecektir" dedi.

“GÜVENLİK OLMADAN YAPILAN BU İŞLERİN HİÇBİRİ OLMAZ”

Kütahya’nın güvenliği hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Vali Işın, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığını başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederek, "Güvenlik olmadan yapılan bu işlerin hiçbiri olmaz. Emniyet ve Jandarmamız çok büyük bir gayretle çalışmaktadır. Bakanlık zaman zaman Türkiye’deki değerleri paylaşmaktadır. Gerek uyuşturucuda gerek cezası kesinleşmiş şahısların yakalanması gerek aydınlatılan olaylar gibi konularda ilimiz bazen birinci, bazen beşinci olmaktadır ama 10’un altına düşmemektedir. Kütahya huzurlu bir kenttir, insanlar bu huzuru hak ediyor. Gerek Emniyetimiz, gerek Jandarmamız ilimizin huzurunun bozulmaması için hep birlikte gayret gösteriyoruz. İlimizin huzurunu muhafaza etmek için elimizden gelen gayreti yerine getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum