Bingöl'de çıkan orman yangını 9 saat sonra kontrol altına alındı;

Bingöl'de çıkan orman yangını 9 saat sonra kontrol altına alındı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde çıkan orman yangının 9 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alındığını belirterek, "Bu yılki en büyük yangın olarak kayıtlara geçecek yangını, yerleşim yerlerine ulaşmadan söndüren tüm kahramanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi....

Genç ilçesine bağlı Çamlıyurt köyündeki ormanlık alanda dün saat 16.00 sularında çıkan yangına; Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD, Bingöl Belediyesi, Genç Belediyesi itfaiyesi, İl Özel İdaresi, jandarma ekipleri ile Dimin Madencilik personeli ve Genç İçin Bir Saat Derneği üyeleri yangın söndürme müdahalesinde bulundu. Söndürme çalışmalarında 4 arazöz, 2 ilk müdahale aracı, 3 itfaiye aracı, 2 su tankeri ve 5 iş makinesi kullanıldı. Yaklaşık 9 saatlik bir müdahale sonrasında kontrol altına alınan yangın bölgesindeki soğutma çalışmaları sürüyor.

"SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"

Yangınla ilgili açıklama yapan Vali Ahmet Hamdi Usta, "Dün akşam 17:30 sularında Genç ilçesi Çamlıyurt ve Soğukpınar köyleri mevkiinde başlayan orman yangını bu gece 01:30 sularında kontrol altına alınarak gece boyunca soğutma çalışmaları yapıldı. Bu yılki en büyük yangın olarak kayıtlara geçecek yangını, yerleşim yerlerine ulaşmadan söndüren Bingöl Orman Teşkilatımız, Bingöl AFAD Teşkilatımız ile Bingöl ve Genç Belediyeleri itfaiye ekiplerimiz başta olmak üzere görev alan tüm kahramanlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum