Önce karpuz topladı, sonra ikram etti
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, Karadağ’ın volkanik eteklerinde geleneksel ata tohumlarıyla yetiştirilen Ortaoba Karpuzu'nun hasadına katıldı. Üreticilerle birlikte karpuz toplayan Vali Sarıibrahim, daha sonra kestiği karpuzu vatandaşlara ikram etti....
Karadağ’ın volkanik eteklerinde geleneksel ata tohumlarıyla yetiştirilen; deseni, kokusu, dayanıklılığı ve aromasının yanı sıra benzersiz tadı ile ön plana çıkan Ortaoba Karpuzu’nun hasadı başladı. Hasada Vali H. Engin Sarıibrahim, İl Genel Meclisi Başkanı Tamer Yıldızbaş, İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut ve vatandaşlar katıldı.
"BÖLGENİN TARIMSAL MİRASI"
Üreticilerle birlikte tarlada karpuz toplayan Vali Sarıibrahim, ata tohumu ile üretilen ve kumsal topraklardan aldığı minerallerle doğal ve farklı bir aroma kazanan Ortaoba karpuzunun bölgenin tarımsal mirasının korunması, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.
TALEPLERİ DİNLEDİ
Vali Sarıibrahim, karpuz hasadının ardından Ortaoba köyünde vatandaşlarla bir araya geldi. Köy Muhtarı Mehmet Kılınç'tan köyün genel durumu hakkında bilgiler alan Vali Sarıibrahim, bir süre sohbet ettiği vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini de dinledi.
📍Ortaoba Köyü
— Karaman Valiliği (@KaramanValiligi) August 13, 2024
Karadağ’ın volkanik eteklerinde geleneksel ata tohumlarıyla yetiştirilen “Ortaoba Karpuzu” deseni, kokusu, dayanıklılığı ve aromasının yanı sıra benzersiz tadı ile ön plana çıkmaktadır.@TCTarim pic.twitter.com/1B4zFXKO5T
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.