Çanakkale'deki orman yangını kısmen kontrol altına alındı;

Çanakkale'deki orman yangını kısmen kontrol altına alındı

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde dün başlayan yangın kısmen kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Çanakkale Valisi Ömer Toraman, çalışmaları sahada koordine etti....

Eceabat'a bağlı Büyükanafarta köyü yakınlarında dün sabah saatlerinde ziraat arazisinde yangın başladı. Yangın rüzgarın da etkisiyle büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Gece boyu karadan devam eden yangına günün ilk ışıklarıyla beraber hava müdahalesi de başladı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kısmen kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Çanakkale Valisi Ömer Toraman, çalışmaları sahada koordine etti.

"700 HEKTAR ALAN YANGINDAN ETKİLENDİ"

Yangına ilişkin açıklamalarda bulunan Yumaklı, "Yangına gece boyunca müdahale devam etti. An itibariyle yüzde 100 kontrol altına alındı diyemiyoruz. Çünkü çok küçük bir yer kaldı, orada da rüzgar var. O nedenle kısmen kontrol altına alındı, gün içerisinde de inşallah güzel haberi vereceğiz. Yol kenarındaki bir elektrik direğinden sıçrayan kıvılcım yangına neden oldu. Orada başlayan yangının, ormana sirayet etmesiyle oluşan bir yangın maalesef... Tarihi alan içerisinde etkilenen hiçbir yapı veya tesis yok. Yangın çok yakına kadar geldi ama arkadaşlarımız gereken tedbirleri aldı. Yangından yaklaşık 700 hektarın etkilendiğini düşünüyoruz" dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum