Afyonkarahisar'dan, Hatay'a uzanan okul desteği;

Afyonkarahisar'dan, Hatay'a uzanan okul desteği

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Afyonkarahisar Valiliği ve hayırseverlerin desteğiyle yapılan Kadınana İlkokulu törenle açıldı. Açılışı Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ve Hatay Valisi Mustafa Masatlı birlikte yaptı....

İskenderun ilçesine bağlı Denizciler Mahallesi'ndeki Çamlık İlkokulu 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alıp, yıkıldı. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Valiliği arasında imzalanan protokol kapsamında yeni okul yapıldı. Hayırseverlerin de destekleriyle İskenderun’da inşa edilen Kadınana İlkokulu eğitime başladı.

2 KATLI VE 12 DERSLİKLİ

2 katlı ve 12 derslikli olarak inşa edilen ve Kadınana İlkokulu adı verilen okulun açılışını Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Hatay Valisi Mustafa Masatlı ile birlikte yaptı. Açılışa ayrıca İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar ve vatandaşlar da katıldı.

"HER ZAMAN SİZLERİN YANINDAYIZ"

Kadınana isminin Afyonkarahisar için ayrı bir anlam taşıdığını söyleyen Vali Yiğitbaşı, deprem sonrası bölgede görev aldığını hatırlatarak,  o günden bugüne bölgeyle iletişimin sürdüğü ve iki il arasında çok samimi bir gönül bağı oluştuğunu söyledi. Okulun hayırlı olmasını ve nice başarılı öğrencilerin bu okuldan yetişmesini dileyen Vali Yiğitbaşı, “Her zaman sizlerin yanındayız” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum