"Dilucu Şehitleri Anıtı" törenle açıldı;

"Dilucu Şehitleri Anıtı" törenle açıldı

Iğdır'da, 2015 yılında PKK terör örgütünün bombalı saldırısı sonucu şehit olan 13 polis için 'Dilucu Şehitleri Anıtı' açıldı....

8 Eylül 2015'te Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polis memurlarını taşıyan minibüsle koruma görevi yapan aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu şehit düşen 13 kahraman polisinin aziz hatıralarını yaşatacak Dilucu Şehitleri Anıtı, düzenlenen törenle açıldı. Iğdır Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğünün başlattığı çalışma sonrası saldırının olduğu noktada planlanan anıtın yerini Hasanhan köyünden Murat Akşi bağışlarken, yapımını ise Kumtepe ailesi üstlendi.

13 BAYRAK DİKİLDİ

Şehit olan 13 kahraman polis için 13 bayrağın dikildiği, şehitlerin adının da yazıldığı şehitlik anıtının açılış törenine, Vali Ercan Turan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cavit Tütüncü, AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya, protokol üyeleri, polis, askerler ve vatandaşlar katıldı.

"BAŞARAMADILAR, BAŞARAMAYACAKLAR"

Törende konuşan Vali Turan, Iğdır'ın coğrafi konumu nedeniyle son derece önemli bir kent olduğuna dikkati çekerek, “Burası 3 ülkeye sınır konumunda stratejik bir yer. En stratejik noktalardan birisinde benim kahraman polisime, kahraman kardeşlerime haince, sinsice saldırdılar. Bu milletin karşısına hiçbir zaman dikilemediler. Bu milleti zincirlere hapsetmek istediler, başaramadılar, başaramayacaklar. Biz tüm gücümüzü halktan, hakikatten alıyoruz. Canlarını verdiler şehitlerimiz. 13 bayrak direği var, burada abideleşti şehitlerimiz. Bunlar bizim evlatlarımız, fedakarlıklarını asla unutmayacağız" dedi.


Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunduğu programın sonunda anıta karanfil bırakıldı.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum