Kaymakamın aracını kontrol ettiren teğmenin ifadesi ortaya çıktı;

Kaymakamın aracını kontrol ettiren teğmenin ifadesi ortaya çıktı

Bolu Dörtdivan Kaymakamı Oğuz Yiğit’in makam aracını askeriye girişinde kontrol ettiren ve İlçe Jandarma Komutanlığı görevinden alınan Teğmen S.B.S.’nin mülkiye müfettişlerine verdiği ifade ortaya çıktı....

Dörtdivan Kaymakamı Oğuz Yiğit, geçtiğimiz günlerde Dörtdivan Jandarma Karakolu’nu ziyaret etti. Ziyaret esnasında Kaymakam Yiğit'in makam aracı,  karakola girişi esnasında araç altı güvenlik kontrolüne tabi tutuldu. Bu duruma tepki gösteren Kaymakam Yiğit, olayı Bolu Valisi Erkan Kılıç’a aktardı. Olayın ardından Bolu Valisi Kılıç, denetimin hukuka uygun olmadığına istinaden Jandarma Teğmen S.B.S. hakkında soruşturma açılması istedi. İçişleri Bakanlığı'nın konu hakkında Mülkiye Müfettişi görevlendirdiği, yapılan inceleme ve beyanların ardından Vali Erkan Kılıç ve Kaymakam Oğuz Yiğit'in hukuka uygun karar verdiği, astın üstünü denetleme gibi bir yetkisinin olmadığı, görevden alınma gerekçesinin hukuka uygun olduğu ve Teğmen S.B.S. hakkında soruşturmanın devam ettiği ilgili kaynaklardan öğrenilmiştir. 

"AÇIĞA ALINDIĞI HABERLERİ DOĞRU DEĞİL"

Konuyla ilgili Bolu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada da, "Son günlerde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında yer alan 'Kaymakamın makam aracına güvenlik kontrolü yaptıran Jandarma Komutanı görevden alındı' haberleriyle ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına așağıdaki açıklamanın yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur. 25.07.2024 tarihinde, bir gün önceden haber verilmek suretiyle, Dörtdivan Kaymakam Vekili tarafindan İlçe Jandarma Komutanlığı ziyaret edilmek istenilmiştir. Kaymakamlık Makam aracı içe Jandarma Komutanlığı girişinde diğer araçlardan farklı bir şekilde bekletilmiş ve kontrole tabi tutulmuştur.Olaya ilişkin kamera kayıtlarının incelenmesi neticesinde; 23-25.07.2024 tarihleri arasında İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesine giriş yapan 21'i resmi, 5'i sivil olmak üzere toplam 26 aracın hiçbir şekilde kontrol edilmediği, sadece Kaymakamın makam aracının bekletilerek kontrol edildiği tespit edilmiştir. İIçe Jandarma Komutanı tarafından idari ve disiplin yönünden amir konumunda olan Kaymakama yönelik özel olarak gerçekleştirilen resmi protokol ve görgü kurallarına aykırı bu uygulamanın öğrenilmesi neticesinde, İlçe jandarma Komutanı İl Jandarma Komutanlığı emrine görevlendirilmiştir. İlçe Jandarma Komutanının açığa alındığına dair basında ve sosyal medyada yer alar haberler gerçeği yansıtmamakta olup, söz konusu olaya ilişkin disiplin soruşturması süreci devam etmektedir" denildi.


"ESKİ KAYMAKAMIMIZIN DA İLK GELİŞİNDE KONTROL ETTİK"

Teğmen S.B.S.’nin mülkiye müfettişlerine verdiği ifade ortaya çıktı. S.B.S.’nin ifadesinde şunları anlattı: Kaymakamın makam aracının kontrol edilmesi talimatı vermemin gerekçesi emirlerdeki düzenlemelerdir. Emirlerde İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesinden içeri giren sayın komutanın aracı dahil, tüm resmi ve sivil araçların kontrol edileceğine dair hükümler yer almaktadır. Bunun yanında kısa süre önce Foça Komando Okulu’nda katıldığım terörle mücadele kurslarında araçlara ne kadar kolaylıkla patlayıcı yerleştirilebileceğini öğrenmiş olmamdır. Kaymakamın makam aracının İlçe Jandarma Komutanlığı’na girişi sırasında uygulama işlemi, arama işlemi olmayıp, araç altı kontrol işlemidir. Eski Kaymakamımız Muhammet Çınarka’nın da ilk gelişinde kontrol ettik. Kaymakamlarımızın bu konudaki talimatlarını aldıktan sonra böyle bir kontrol istemediklerini beyan etmeleri halinde kontrol yapmıyoruz. İlçe Jandarma Komutanlığı’na gelen bütün amir ve komutanların araçları bu şekilde kontrol edilmektedir." “30 Nisan 2024 tarihinde İl Jandarma Komutanı’nın, İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyareti sırasında da komutanının aracının kontrol edilmesi yönünde bir emir verdiniz mi?” sorusuna ise Teğmen S.B.S, “O güne özel böyle bir emir vermedim. İl Jandarma Komutanının, aracının o gün bu şekilde kontrol edilip edilmediğini hatırlamıyorum. Ancak İl Jandarma Komutanının aracının da kontrol edilmesi gerekirdi” şeklinde cevap verdi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum