Vali, okunu en uzağa atmak için yay gerdi;

Vali, okunu en uzağa atmak için yay gerdi

Mengücek Melik Gazi Büyükler Hava Koşusu Şampiyonası'nın açılışına katılan Erzincan Valisi Dr. Hamza Aydoğdu, okunu en uzağa atmak için yay gerdi....

Mengücek Melik Gazi Büyükler Hava Koşusu Şampiyonası Erzincan'da düzenlendi. Törene Vali Dr. Hamza Aydoğdu,  Milletvekili Süleyman Karaman, Belediye Başkanı Bekir Aksun, TGTO Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz ve il protokolüyle birlikte "Erzincan Mengücek Melik Gazi Büyükler Hava Koşusu Şampiyonası Müsabakaları" katıldı.

"ASIRLIK BİR GELENEK"

20 - 22 Eylül 2024 tarihleri arasında kentte düzenlenecek olan ve 20 ilden toplam 132 sporcunun katıldığı müsabakalarda yarışacak tüm sporculara başarılar dileyen Vali Aydoğdu, "Bu organizasyon sadece bir yarışma değil. Aynı zamanda bizim kültürümüzün, medeniyetimizin, tarihimizin, inançlarımızın da bu asra taşınmasıdır. Hem bizim Türk tarihinde hem İslam tarihinde bizim geleneğimiz örfümüz olan bir yarışmayı bugün burada yapıyoruz. Bu nedenle Türk okçuluğunun asırlık geleneğini, tarihimizi ve medeniyetimizi yansıtan 'Erzincan Mengücek Melik Gazi Büyükler Hava Koşusu Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.  Erzincan, birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin şehri olarak tüm sporcularımızı ve misafirlerimizi kucaklıyor. Şampiyonanın gerçekleşmesinde emeği geçen Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz başta olmak üzere, tüm katkı sunanlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum