"İHA'ların Kahramanmaraş'ta üretilmesi gibi hedeflerimiz var";

"İHA'ların Kahramanmaraş'ta üretilmesi gibi hedeflerimiz var"

Uluslararası ve Liseler Arası İnsansız Hava Aracı Yarışmaları ödül töreninde konuşan Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, "İnsansız Hava Araçlarının (İHA) burada üretilmesi gibi hedeflerimiz var. Buna yönelik girişimlerimiz devam ediyor" dedi....

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Türkoğlu ilçesindeki TCDD Lojistik Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası ve Liseler Arası İnsansız Hava Aracı Yarışmaları ödül törenine katıldı. Adana’da 2-6 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinin (TEKNOFEST) bir adımı olarak kentte düzenlenen Uluslararası ve Liseler Arası İnsansız Hava Aracı Yarışmaları büyük ilgi gördü.

ÖDÜL VERİLDİ

Gerçekleştirilen yarışmalarda, Türkiye genelinden katılan gençler teknolojiye olan ilgilerini ve yeteneklerini sergileme fırsatı buldu. TÜBİTAK tarafından "TEKNOFEST 2024" kapsamında Edirne'de düzenlenen Uluslararası İHA yarışlarda başarılı olup dereceye giren takımlara ödülleri düzenlenen törenle verildi. Vali Mükerrem Ünlüer, Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanı Ömer Kökçam, takımlara ödüllerini vererek başarılarının devamını dilediler.

 "KIYMETLİ BİR ORGANİZASYON"

Tören sonunda bir değerlendirmede bulunan Vali Ünlüer, “TEKNOFEST yarışları kapsamında bir ayağı ilimizde gerçekleştirilen Uluslararası ve Liseler arası İnsansız Hava Aracı Yarışmaları sayesinde birçok öğrenciye ve takıma çok güzel bir ev sahipliği yaptık. Bu yarışların bir ayağının sürekli olarak Kahramanmaraş’ta yapılmasını istiyoruz, çünkü böyle büyük ve müsait bir alan çok yerde yok. Güzel bir organizasyon burada gerçekleştirildi. Çocuklarımız yarışları izlemeye geldi. Deprem dışında bir şeylerin konuşuluyor olması, çocuklar için farklı heyecan yaşamaları adına bu tür organizasyonlar çok kıymetli görüyorum. Savunma sanayi alanından TUSAŞ burada yatırıma başladı. Sanayicilerimiz yine bu alana destek veriyor, çalışmalar gerçekleştiriyor. İnsansız Hava Araçlarının burada üretilmesi gibi hedeflerimiz var. Buna yönelik girişimlerimiz devam ediyor. TEKNOFEST’in İnsansız Hava Aracı Yarışmaları ayağının burada yapılması bu anlamda güzel katkı sağladı. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum