"Batman artık göç alan il konumuna geldi";

"Batman artık göç alan il konumuna geldi"

Batman Valisi Ekrem Canalp, kente yapılan yatırımlar sayesinde Batman'ın bölgenin cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, "Batman artık göç veren bir ilden, göç alan il konumuna geldi" dedi....

Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Valiliği tarafından yaratılan iş imkanları ile birlikte artan istihdam olanakları sayesinde kentin göç veren bir ilden, göç alan il konumuna geldiğini belirtti. Vali Canalp, istihdam ve yatırımlar hakkında bilgi verdi.

İSTATİSTİKLERİ PAYLAŞTI

Vali Canalp, "İlimiz her geçen gün işsizliğin hızla düştüğü, gençlerin iş aramadığı ve iş seçenekleri arasında seçim yaptığı bir il haline gelerek, iç göç almaya da başlamıştır. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre ilimizin nüfusu 647.205 olup, nüfusun yüzde 75,99’u şehir merkezine yaşamaktadır. İlimize ait göç istatistikleri incelendiğinde, 2023 öncesi göç veren bir Batman; son yıllarda sanayi olanaklarının artması ve istihdam oranının yükselmesi, yaşam koşullarındaki iyileşmesiyle birlikte 2023 yılında (binde)‰ 4,3’lük bir artışla göç alan bir il konumuna gelmiştir" diye konuştu.


"OSB'NİN KATKISI BÜYÜK"

Vali Canalp, "İlimizde yaşanan bu değişimde, 2020-2023 yılları arasında yapılan yatırımların yanı sıra mevcut Organize Sanayi Bölgesine yapılan ilaveler ve hızla hayata geçirilen yeni Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) katkısı büyüktür. Özellikle katma değeri yüksek ürünlerin üretim merkezi olacak Oymataş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Samanyolu Tekstil Kent OSB, Raman OSB ve kurulacak yeni Küçük Sanayi Sitelerinde istihdam edilecek on binlerce vatandaşımıza iş imkânı sağlanmasıyla hem ilimizin ekonomisine hem de istihdama büyük katkı sağlaması hedeflenmektedir. Sanayi tesislerinin artmasıyla birlikte istihdam oranının yükselmesi, yaşam koşullarındaki iyileşme, eğitim ve sağlık imkanlarının gelişmesi ile ilimiz bölgesinde cazibe merkezi haline gelecek.  Batmanlıların iş aramadığı, işin Batmanlıları aradığı bir sürece doğru gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum