"Kum zambaklarına zarar vermenin cezası 387 bin lira";

"Kum zambaklarına zarar vermenin cezası 387 bin lira"

Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, koruma altındaki kum zambaklarının çiçek açması dolayısıyla Çıralı Sahili'nde inceleme yaptı. Kaymakam Solmaz, "Kum zambaklarına zarar vermenin cezası artırıldı, 387 bin liralık cezası var" dedi....

Kemer ilçesindeki Çıralı Sahili'nde deniz kaplumbağası sezonunun sona ermesinin ardından kum zambağı koruma ve izleme sezonu başladı. Kaymakam Ahmet Solmaz, koruma altındaki kum zambaklarının çiçek açması, koruma ve izleme çalışmaları ile ilgili bölgede inceleme yaptı.

"ADINDAN SÖZ ETTİREN BİR YER"

Çıralı'nın ekolojik turizm açısından ulusal ve uluslararası boyutta adından söz ettiren bir yer olduğunu belirten Kaymakam Solmaz, "Malumunuz bu yıl itibarıyla  kum zambaklarına  zarar vermenin cezası artırıldı ve 387 bin liralık cezası var. Tabii her şey ceza ile çözülecek değil. Bizler daha çok bu canlıların nesli tükenmekte olduğunun farkına varılarak herkes tarafından bir sorumlulukla bunları koruma altında ve yaşamlarını sürdürme adına gerekli tedbirleri almak için çağrıda bulunuyoruz" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum