Burdur'un ilk kadın valisi göreve başladı;

Burdur'un ilk kadın valisi göreve başladı

19 Eylül 2024 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Burdur Valisi olarak atanan Vali Tülay Baydar Bilgihan görevine başladı....

Valilik protokol girişinde törenle karşılanan Vali Tülay Baydar Bilgihan, tören mangasını selamladıktan sonra, karşılama için gelen İl protokolü ve kurum müdürlerini selamlayarak Valiliğe giriş yaptı.

"KADİM VE GÜZEL ŞEHİR"

Kendisini bu şerefli göreve layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’ya saygı ve şükranlarını sunan Vali Bilgihan, "Bu toprakları bizlere vatan kılan Başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna canlarını  feda etmiş şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve  şükranla  anıyor,  yaşayan gazilerimize sağlık ve afiyetler diliyorum. Görevi devraldığım Türker Öksüz Valimiz başta olmak  üzere ilimizde görev yapmış  valilerimize hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Doğanın, tarihin, kültürün, eğitimin, tarım ve sanayinin kenti olan bu kadim ve güzel şehre hizmet edecek olmanın onuru, gururu ve mutluluğu içerisindeyim" diye konuştu.

"UYUM İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ"

 Vali Bilgihan, "Kendine has kültürü ve folklörü ile  Teke Yöresinin kadim şehri olarak Antik Kentleri ve önemli kültür varlıkları, Kurtuluş mücadelesindeki gözardı edilemez rolü ile geçmişten aldığı köklü mirası;  güçlenen tarım ve hayvancılık potansiyeli, mermeri ve dünyaca ün yapmış doğaltaş sanayisi, eğitim alanındaki artan kapasitesi ile geleceğe taşıyan ve taşıyacak  marka bir şehir olma yolunda ilerleyen Burdur’a hizmet edecek olmak, benim için büyük bir onur olmakla birlikte çok önemli bir sorumluluğu da beraberinde getirmektedir. Görevde bulunacağım süre içerisinde, şehrimiz ortak paydasında  iyi bir uyum, koordinasyon ve işbirliği içerisinde; Milletvekillerimiz, Yerel Yönetimlerimiz, Kamu Kurumlarımız, Üniversitemiz, Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarımız, Siyasi Parti temsilcilerimiz, Muhtarlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, esnaf ve sanayicimiz, basın mensuplarımız ve siz değerli hemşerilerimizin destekleriyle  önemli ve güzel işlere imza atmanın gayreti içerisinde olacağız" dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum