Isparta Valisi Abdullah Erin’den Soykırıma İsyan: Filistin’e Destek Yürüyüşüne Katıldı;

Isparta Valisi Abdullah Erin’den Soykırıma İsyan: Filistin’e Destek Yürüyüşüne Katıldı

Isparta Valisi Abdullah Erin, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail’in Filistin’e yönelik zalim saldırılarına dikkat çekmek ve Gazze halkına destek olmak amacıyla düzenlenen “Soykırıma İsyan, Filistin’e Destek Yürüyüşü” programına katıldı. Türkiye genelinde büyük yankı uyandıran bu yürüyüş, Filistin'de yaşanan insanlık dışı olaylara karşı bir tepki olarak düzenlendi ve binlerce kişi katılarak Gazze halkıyla dayanışma mesajı verdi....

Vali Abdullah Erin, yürüyüşte yaptığı konuşmada, Gazze’de yaşanan zulmün insanlık vicdanını yaraladığını vurgulayarak, İsrail’in sivil halkı hedef alan saldırılarına sert tepki gösterdi. Filistin'deki çocukların, kadınların ve masum sivillerin yaşadığı trajedinin kabul edilemez olduğunu belirten Vali Erin, bu yürüyüşün sadece bir destek değil, aynı zamanda tüm dünya halklarına adalet ve barış çağrısı olduğunu ifade etti.

Yürüyüş boyunca Isparta halkı, Filistin bayrakları ve pankartlarla İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. “Kahrolsun İsrail” ve “Filistin’e özgürlük” sloganları eşliğinde yapılan yürüyüş, hem yerel halkın hem de uluslararası topluma güçlü bir mesaj verdi. Vali Abdullah Erin, yürüyüşe katılan vatandaşlarla birlikte dayanışma içinde yürüyerek, Türkiye'nin Filistin davasına olan desteğini bir kez daha ortaya koydu.

Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve Filistinli kardeşlerimizle dayanışmayı güçlendirmek adına yapılan bu anlamlı etkinlik, Isparta'da geniş bir katılım ile gerçekleşti. Vali Abdullah Erin'in yürüyüşe katılması, devletin Filistin'e olan desteğinin bir kez daha altını çizdi ve Türkiye’nin Filistin meselesine olan duyarlılığını ortaya koydu.

“Zulme karşı sessiz kalmak, zulme ortak olmaktır” diyen Vali Erin, yürüyüşün sonunda yaptığı açıklamada, Filistin halkının yalnız olmadığını, Türkiye'nin her zaman onların yanında olacağını belirterek, tüm dünya ülkelerini Gazze’deki soykırıma karşı harekete geçmeye çağırdı.

Kaynak:

Etiketler :
, ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum