5 aydır kapalı olan yol ulaşıma açıldı;

5 aydır kapalı olan yol ulaşıma açıldı

Kütahya Valisi Musa Işın, mayıs ayında meydana gelen heyelan ve sonrasında gölde yaşanan taşkınlar nedeniyle ulaşıma kapanan Kütahya-Seyitömer-Bozüyük bağlantı yolunun, yapılan çalışmalar sonucunda trafiğe yeniden açıldığını duyurdu....

Kapanan yol, Karayolları 145. Şube Şefliği, Kütahya İl Özel İdaresi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Seyitömer Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen çalışmalarla yeniden ulaşıma açıldı. Vali Musa Işın, yapılan çalışmalar neticesinde trafiğe açılan yolda incelemelerde bulundu. İncelemeye, Milletvekilleri Mehmet Demir ve İsmail Çağlar Bayırcı ile ilgili kurum müdürleri de katıldı.

"5 MENFEZ YAPILDI"

İnceleme sırasında açıklama yapan Vali Işın, "5 ay önce maden sahası içerisindeki kütle hareketi sebebiyle meydana gelen heyelan sonucunda alttaki göletteki suyun yer değiştirmesi ile taşkın oluştu ve bu yol kullanılmaz hale geldi. Geçici bir süre beldeye ulaşım, yakın köyler üzerinden belirlediğimiz alternatif güzergâh ile sağlandı. Vekillerimizle, Karayolları Bölge Müdürümüzle, Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz ve Seyitömer Belediyemiz ile istişarelerde bulunarak mevcut yol güzergâhının yükseltilerek kullanılmasına karar verdik. Kısa sürede, Karayolları Bölge Müdürlüğü, Kütahya İl Özel İdaresi ve Seyitömer Belediyesi'nin katkılarıyla yol 5 metre yükseltilerek, 1 km mesafesinde 20 metre genişliğinde yeni bir yol inşa edildi. Heyelan sonucu oluşan yolun sağ ve sol tarafında göletteki suyun dengelenmesi için 5 menfez yapıldı. Bu şekilde Kütahya-Seyitömer-Bozüyük bağlantı yolunu açmış olduk" dedi.

2 PROJE DAHA YAPILACAK

Vali Işın, ayrıca iki ilave proje üzerinde çalışıldığını da duyurarak, "Birincisi, beldeden buraya gelen kirli suyun engellenmesine yönelik bir proje. Diğeri ise buradaki suyun tahliyesi. Bu projeler hayata geçtiğinde, burada herhangi bir sıkıntı yaşanmayacak"  şeklinde konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum