İstanbul'da dijitalleşmeyen tarihi eser kalmayacak: Hedef 40 bin!;

İstanbul'da dijitalleşmeyen tarihi eser kalmayacak: Hedef 40 bin!

İstanbul Valisi Davut Gül, "Dijital İstanbul" projesinin tanıtım toplantısına katıldı. Açılış konuşmasını yapan Vali Gül, ''Bu eserleri, hemşehrilerimize ve yabancı turistlere tanıtmak artık boynumuzun bir borcu oldu. Ziraat Katılım’ın önderliğinde, ilk etapta 200 camimizde uygulamaya başladık. Hedefimiz, 600 cami ile ikinci aşamaya geçmek ve nihayetinde 40 bin eseri dijital ortamda tanıtmak" dedi....


İstanbul Valiliği ve Ziraat Katılım Bankasının işbirliğiyle başlatılan "Dijital İstanbul" projesi, şehrin kültürel hazinelerinin dijital ortamda keşfedilmesini sağlıyor. Proje kapsamında, İstanbul'un en çok ziyaret edilen 200 tarihi eserine, akıllı cihazlarla uyumlu kare kod teknolojisi entegre edildi.

Dijital İstanbul Karekod Uygulaması'nın tanıtım toplantısı, İstanbul Valisi Davut Gül, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Ümraniye Kaymakamı Yüksel Çelik, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Keskin, Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, İstanbul Finans Merkezi (İFM) Genel Müdürü Ahmet İhsan Erdem ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.


FARKLI DİLLERDE PANOLAR YERLEŞTİRİLDİ

İlk etapta, İstanbul'daki en çok ziyaret edilen 200 eserde, Türkçe, İngilizce, Almanca, Rusça ve Arapça dillerinde bilgi sağlayan kare kodlu panolar yerleştirildi. Bu sayede, ziyaretçiler akıllı cihazlarıyla eserlerin tarihini ve kültürel önemini doğru ve anlaşılır şekilde öğrenebilecek. Projenin hedefi, İstanbul'daki tüm tarihi eserlerin dijital ortamda tanıtılması.


''HEDEFİMİZ: 600 CAMİ İLE İKİNCİ AŞAMAYA GEÇMEK''

Dijital İstanbul Karekod Uygulaması Tanıtım Toplantısı'nda projeye dair açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Davut Gül, son 20 yılda ecdat yadigarı eserlerin restore edilerek korunduğunu ve tanıtıma hazır hale getirildiğini belirtti. Vali Gül, "İstanbul'daki eserlerin tamamına yakını restore edildi, korunarak tanıtıma hazır hale geldi. Bu eserleri, hemşehrilerimize ve yabancı turistlere tanıtmak artık boynumuzun bir borcu oldu. Ziraat Katılım’ın önderliğinde, ilk etapta 200 camimizde uygulamaya başladık. Hedefimiz, 600 cami ile ikinci aşamaya geçmek ve nihayetinde 40 bin eseri dijital ortamda tanıtmak" dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum