
''Antalya gastronomi alanında da marka şehir olma yolunda''
YÜciTA Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu onuruna düzenlenen ödül töreni ve Antalya’nın sahip olduğu zengin gastronomi mirasını, yerel ürünlerini ve coğrafi işaret potansiyelini konuşmak için düzenlenen “YÜCiTA ve Gastronomi Şehri Antalya” Söyleşisine katılan Vali Hulusi Şahin, Antalya’nın yalnızca bir turizm şehri değil, aynı zamanda gastronomi alanında da bir marka şehir olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çekti....
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ev sahipliğinde düzenlenen ödül töreni ve söyleşi programında, Türkiye’nin yerel ürünler ve coğrafi işaretler alanındaki başarıları bir kez daha uluslararası sahnede takdir topladı. Yöresel Ürünler Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜciTA) tarafından yayımlanan YÜciDERGİ, Gourmand Awards 2025’te "Coğrafi İşaretler" kategorisinde dünya birinciliği ödülüne layık görüldü.
VALİ ŞAHİN'DEN YAVUZ TEKELİOĞLU'NA TEŞEKKÜR
Söyleşide konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, Antalya’nın yalnızca bir turizm şehri değil, aynı zamanda gastronomi alanında da bir marka şehir olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çekti. Coğrafi işaretli ürünlerin, hem ekonomik hem de kültürel kalkınma açısından taşıdığı önemi vurgulayan Vali Şahin, bu anlamlı organizasyonda emeği geçen başta Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür etti.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.