Kaymakam lahmacun yapıp fırında pişirdi;

Kaymakam lahmacun yapıp fırında pişirdi

Gaziantep Oğuzeli ilçesi Kaymakamı Büşra Uçar, tescilli sarımsaklı lahmacunu tanıtmak için fırına girdi. Yufka açıp, taş fırında lahmacun pişiren Uçar, herkesi lahmacun yemesi için Oğuzeli’ne davet etti....

İlçenin nar, kurutmalık sebze ve farklı yöresel ürünlerinin tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla üretim yapılan alanları ziyaret ederek destek veren Oğuzeli Kaymakamı Büşra Uçar, bu kez pide fırınına girerek yufka açıp kentin ünlü lahmacununu pişirdi.

Lahmacun pişirme sürecini anlatan Kaymakam Uçar, şunları söyledi: “Daha önce farklı zamanlarda ev veya esnaf ziyaretleriyle yöresel ürünlerimize dikkat çekmeye çalıştım. Çünkü bunlar ilçemizin önemli gelir kaynakları. İlçe halkıyla sürekli ilişkilerimi sıcak tutmaya çalışıyorum. İmkanlarım ölçüsünde halkın içinde olmaya, onların dertlerini dinlemeye, varsa talep ve şikayetlerini almaya dikkat ederim. 

Daha önce ilçemizde ev ekmeği yapan kadınları ziyaret ederek onlarla birlikte yufka açıp pişirmiştim. İnce yufka açmayı öğrendiğimden lahmacun yapmak da kolay oldu. Esnafımız, ustalar büyük ilgi gösterdiler. İşin püf noktalarını onlardan öğrendikten sonra önce tezgahta yufka açıp içini ekledim, sonra da ocağa geçerek sıcak ateş karşısında lahmacunları pişirdim. Hep birlikte afiyetle yedik. Oğuzeli lahmacunu çok lezzetli ve besleyici. İçeriğinden dolayı sağlıklı bir beslenme sağlıyor. Herkesi buraya lahmacun yemeye bekliyoruz.”


Kaynak:

Etiketler :
, , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum