Vali ve Belediye Başkanı birlikte yemek yaptı!
Sivas’ta Vali Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, ünlü şef Sahrap Soysal öncülüğünde “Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık Projesi” kapsamında kentin yöresel lezzetlerinden bad yemeği ve glutensiz leblebi unu helvası yaptı....
Tarım ve
Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) yürütücülüğünde,
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi Uygulama Atölyesi’nde “mutfak
atölyesi” etkinliği düzenlendi.
Yemek uzmanı
ve yazar Sahrap Soysal öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Salih
Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, il
protokolü ve bazı oda temsilcileri katıldı.
AŞÇI ÖNLÜĞÜ
GİYİP, MUTFAĞA GİRDİLER
Soysal, “Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık Projesi” kapsamında
etkinliği yaptıklarını belirterek, “Çünkü çok gıda atıkları oluyor, dünyanın
geleceğini düşünüyoruz. Kaynaklar tükendiği için atıksız bir mutfak istiyoruz.
Değerli protokolümüzle birlikte bakanlığımızdan gelen yetkililerin gözetiminde
az sonra bu yörenin güzel bir yemeğini yapacağız. Çok mutluyuz, çok
heyecanlıyız.” dedi.
Soysal’ın
konuşmasının ardından Ayhan, Bilgin ve beraberindeki protokol, önlüklerini
giyip aşçılıktaki hünerlerini sergiledi.
Kentin
yöresel lezzetlerinden bad yemeği ve glutensiz leblebi unu helvası yapan
protokol üyeleri, Soysal’dan tam not aldıktan sonra yaptıkları lezzetleri hem
kendileri tattı hem de basın mensuplarına ikram etti.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.